Alegerea usii de la intrare

0 Shares
0
0
0

Alegerea usii de la intrareDaca locuiesti la casa, usa de la intrare trebuie sa fie indeajuns de solida incat sa reziste vantului, ploii, razelor solare si, in cazuri nefericite, raufacatorilor, dar in acelasi timp sa aiba un aspect deosebit pentru a face oaspetilor o impresie placuta. Din pacate, cu greu gasesti toate aceste calitati la o usa principala.

Cele mai vechi sunt realizate din lemn sau lemn furniruit, ambele tipuri suferind deteriorari dupa cativa ani de la instalare. Daca vrei o usa din lemn de calitate, iti recomand TGG – Usi din lemn masiv. Usile de metal nu rezista o vesnicie nici ele, majoritatea fiind expuse riscului de a rugini.

Fie ca vrei o usa de lemn masiv, o usa de metal, sau una din cristal securizat, ai o paleta larga de optiuni disponibila. In prezent, exista pe piata noi tipuri de usi de exterior care rezista mult mai bine decat cele traditionale, precum si usi din metal sau fibra de sticla care arata ca unele din lemn dar care costa mai putin si sunt mult mai bine securizate.

Uneori inlocuirea unei usi este o operatiune simpla, costand in instalarea noi usi in locul celei vechi. Dar in anumite cazuri, va trebui sa demontezi cadrul usii vechi, incluzand glafurile si pragul, in special daca acestea au intrat deja in procesul de putrezire.

Chiar daca cadrul vechi al usii nu este deteriorat, e foarte posibil sa nu se potriveasca cu noul model de usa, facand imposibila deschiderea si inchiderea acesteia. Pentru a face o usa noua sa se potriveasca la un cadru deja instalat, s-ar putea sa fie nevoie sa faci ajustari si sa mai tai din margini. Bineinteles, asta este o optiune numai in cazul usilor de lemn, usile de metal sau din fibra de sticla nu pot fi taiate. Majoritatea usilor noi vin deja instalate pe un cadru.

Usile cu cadru preinstalat sunt o alegere ideala daca vechiul cadru este deteriorat sau daca vrei sa il demontezi pentru a largi intrarea. Daca inlocuiesti usa veche cu una cu cadru preinstalat, intai hotaraste-te pe ce parte va fi manerul: pe stanga sau pe dreapta. Stai in fata usii pe partea de afara si tine minte pozitionarea manerului.

Pentru a determina marimea glafului, masoara inaltimea si latimea glafului de la usa veche. Adauga jumatate de inch inaltimii si jumatate de inch latimii. Latimea usii se masoara pe fatada. Majoritatea usilor au o latime de 36 inch sau mai mult.

O alternativa la inlocuirea intregului cadru este sa folosesti kituri de inlocuire usi. Acestea presupun preinstalarea usii pe un cadru de otel care se ataseaza la cel vechi. Avantajele sunt instalarea mult mai usoara si un plus de securizare a cadrului.

Cu toate astea, kiturile de instalare usi reduc oarecum din deschiderea initiala, sunt disponibile doar in anumite dimensiuni si nu pot fi instalate pe glafuri deteriorate.

Dupa cum poti observa, ai foarte multe optiuni disponibile si singurul mod in care te poti decide este sa analizezi pas cu pas care sunt nevoile tale. Dupa aceea, poti pleca in cautarea usii perfecte de la intrare!

0 Shares
You May Also Like