Boabele de cafea sub lupă – este sau nu cafeaua sănătoasă?

0 Shares
0
0
0

Boabele de cafea sub lupă – este sau nu cafeaua sănătoasă

Consumul de cafea este un ritual zilnic al multor oameni. Te-ai întrebat vreodată cum îți afectează aceasta cu adevărat corpul? Se pare că ceea ce este în mod obișnuit considerat unul dintre stimulenții care creează dependență,cafeaua are multe proprietăți valoroase – de aceea, boabele de cafea sunt folosite în diverse industrii.

Te întrebi dacă această băutură este dăunătoare? Orice consumat în exces poate afecta negativ organismul, și același lucru este valabil și pentru cafea, care este o sursă de cofeină. Excesul acestei substanțe poate duce la consecințe grave și poate provoca tulburări de somn, hipertensiune arterială și anxietate.

Cu toate acestea, acesta nu este un motiv pentru a renunța la cafea – o doză sigură de cofeină pentru o persoană sănătoasă nu trebuie să fie mai mare de 400 mg pe zi, ceea ce înseamnă de obicei că poți bea în siguranță câteva căni de băutură aromatică pe zi.

Cafeaua și sănătatea

După cum se dovedește, consumul de cafea are multe beneficii pentru organism. Acestea rezultă din conținutul cofeinei mai sus menționate aparținând grupului de substanțe psihoactive. Îmbunătățește eficient concentrarea și capacitatea de a-ți aminti și minimizează somnolența și oboseala. Deoarece stimulează secreția de serotonină, hormonul fericirii, are și un efect pozitiv asupra stării de spirit.

Efectul benefic al cafelei asupra organismului nu se oprește aici. Cofeina accelerează metabolismul, susținând astfel pierderea în greutate și poate chiar reduce riscul bolii Parkinson și al bolii Alzheimer.

Se presupune că 2 căni de cafea pe zi scad riscul de deces prematur din cauza diferitelor boli. Băutura reduce, de asemenea, probabilitatea apariției diabetului de tip 2 și a cancerului și, ca sursă de antioxidanți, luptă împotriva radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire a organismului.

Ce tip de cafea trebuie să bei pentru a te bucura de beneficii?

Rămâne întrebarea, fiecare cafea are aceleași proprietăți? Ei bine, nu. Pentru a afla ce tip de cafea este cea mai sănătoasă, merită să te uiți la diferitele tipuri de cafea.

Cafeaua instant, destul de populară și rapid de preparat, pentru un adevărat iubitor al cafelei va fi doar o băutură cu aromă de cafea – cantitatea de cofeină din ea este limitată și, în plus, poate conține o substanță dăunătoare sănătății, așa-numita ochratoxină A, zahăr sau îndulcitori.

Cafeaua preparată într-un ibric, cu zaț de cafea, este mai sănătoasă, dar suspensia care apare în ea poate fi iritantă, de exemplu, pentru stomac – iar a bea una sau mai multe căni pe stomacul gol poate avea efecte destul de dăunătoare după o perioadă de timp.

Se pare că cea mai bună pentru sănătate este cafeaua proaspăt măcinată sau cea sub formă de capsule pentru Dolce Gusto, care nu conține aditivi nocivi. În plus, are un conținut scăzut de calorii și este extrem de aromată.

După cum se poate observa, cafeaua aduce numeroase beneficii organismului, dar este necesar să se consume întotdeauna doar cafea de bună calitate, iar atunci când vei alege un aparat cu capsule de cafea, nu vei avea cum să te plictisești de gustul acestei băuturi, datorită numeroaselor tipuri de tipuri disponibile.

0 Shares
You May Also Like