Care este rolul suplimentelor alimentare?

0 Shares
0
0
0

Care este rolul suplimentelor alimentare?Din ce in ce mai concentrata pe sanatatea noastra, cu o crestere notabila a vanzarilor de produse cu eticheta BIO, societatea a crescut, de asemenea, consumul de suplimente alimentare tocmai pentru a consolida aceasta tendinta de a avea grija de noi in mod natural.

Definitia suplimentului alimentar

Primul lucru pe care ar trebui sa-l stim este ce este un supliment alimentar, asa NU vom fi inselati de ceea ce vedem sau intentionam sa cumparam. Acestea sunt vitamine, minerale, ierburi, aminoacizi si enzime care sunt luate independent de cantitatile care alcatuiesc dieta noastra. Acestea sunt vandute in pastile, perle, pulberi, in format lichid.

Incearca Ferrobine Max cu vitamine, fier si zinc pentru oboseala !

Beneficiile pe care le aduc acestea organismului nostru de-a lungul vietii

Unele dintre aceste suplimente ajuta la furnizarea cantitatii necesare de substante vitale care corpul nostru are nevoie pentru a continua cu functiile sale intr-un mod adecvat. Altele ajuta la prevenirea bolilor. Ceea ce este clar este ca aceste produse nu ar trebui sa inlocuiasca in nici un fel dieta obisnuita, necesara pentru a duce o viata pe deplin sanatoasa.

Exista riscuri daca iei aceste tipuri de produse?

Este incontestabil faptul ca multe dintre aceste produse contin ingrediente active care afecteaza biologia corpului nostru. Cel mai bine este sa ne consultam cu expertul nostru in nutritie, astfel incat el sa fie cel care ne spune care este suplimentul alimentar de care avem nevoie si in ce doza ar trebui sa-l luam.

Cu toate acestea, trebuie sa evitam combinarea lor, sa le luam impreuna cu medicamente (pot genera, una dintre cele doua, reactii adverse) sau sa luam prea mult din unele dintre aceste suplimente: atat de periculoasa este, de exemplu, lipsa vitaminei A, sau de exemplu supradozajul ei care poate produce toxicitate in organismul uman.

Cine garanteaza siguranta acestor produse?

Atat in Romania cat si in Uniunea Europeana exista organizatii care garanteaza ca produsele care sunt puse in vanzare in ceea ce priveste suplimentele alimentare respecta toate conditiile de calitate si siguranta si ca sunt potrivite pentru consum. In acest sens, putem spune ca Romania este una dintre tarile din lume in care se exercita destul de mult control pentru a face acest lucru.

Suplimente alimentare

Suplimentele alimentare pot fi percepute ca stimulente inofensive pentru sanatate. Dar, in timp ce unele dintre aceste produse au dovedit beneficii, exista multe despre care acelasi lucru nu se poate spune.

Spre deosebire de medicamente, FDA nu evalueaza siguranta si eficacitatea suplimentelor alimentare si chiar, in functie de medicamentele pe care le luati sau de problemele de sanatate pe care le suferiti, suplimentele “naturale” pot avea efecte riscante asupra sanatatii dumneavoastra.

In ultimii ani, sute de suplimente, de asemenea, s-au dovedit a fi contaminate cu alte medicamente si substante chimice. Inainte de a lua un nou supliment, intotdeauna discuta cu medicul tau si incearca pe cat posibil sa iei medicamente, fara sfatul unui specialist in domeniu. Sanatatea ta este mai presus de toate!

0 Shares
You May Also Like