Exerciţii pentru sindromul de tunel carpian

0 Shares
0
0
0

Sindromul de tunel carpian afectează milioane de oameni în fiecare an, dar experții nu sunt complet siguri ce cauzează această afecţiune. Probabil o combinație între stilul de viață și factori genetici. Însă factorii de risc sunt atât de diverși încât aproape toată lumea prezintă unul sau mai mulți dintre ei la un moment dat în viață.

Sindromul de tunel carpian poate provoca amorțeală, rigiditate și durere la degete și mână. Nu există o modalitate cunoscută de a preveni sindromul de tunel carpian, dar unele exerciții vă pot reduce șansele de a prezenta simptome.

Iată trei mișcări de bază pe care le puteți face în orice moment al zilei. Aceste întinderi și exerciții sunt simple și nu necesită niciun echipament. Le puteți face cu ușurință la birou, în timp ce așteptați la coadă sau ori de câte ori aveţi un minut sau două la dispoziție. Aşadar, protejați-vă încheieturile în doar câteva minute pe zi cu aceste mișcări ușoare.

Păianjeni făcând flotări în oglindă

Lipiţi vârfurile degetelor de la mâini îndreptându-le în jos, spre podea. Depărtați degetele cât de mult puteți, apoi apropiaţi degetele prin depărtarea palmelor, menținând vârfurile degetelor lipite. Acest lucru întinde fascia palmară, structurile tunelului carpian și nervul median, cel care este afectat în cazul sindromului de tunel carpian.

Scuturarea

Este atât de simplu pe cât pare: scuturaţi mâinile ca și cum tocmai le-aţi fi spălat și aţi încerca să le uscaţi la aer. Faceţi acest lucru timp de un minut sau două la fiecare oră, pentru a împiedica mușchii flexori ai mâinilor și nervul median să se contracte și să se strângă în timpul zilei.

Dacă vi se pare complicat, aţi putea chiar să integraţi acest exerciţiu în rutina dvs de spălare a mâinilor. Vă spălați des pe mâini, nu-i aşa? Dacă nu, folosiți tratamentul pentru sindromul de tunel carpian ca un motiv în plus pentru a vă spăla mai des.

Întinderea flexorilor încheieturii mâinii

Acest ultim exercițiu este cea mai profundă întindere din setul de trei exerciţii prezentate. Întindeţi brațul în față, cu palma în sus. Îndoiți încheietura mâinii înapoi și îndreptați mâna spre podea. Cu cealaltă mână, îndoiți ușor încheietura mai mult până când simțiți întinderea antebrațului. Țineți apăsat timp de cel puțin 15 până la 30 de secunde. Repetați de 2 până la 4 ori.

Întinderea este o parte importantă a oricărei rutine sănătoase. Nu trebuie să vă limitați regimul la exercițiile din această listă. Fiecare parte a corpului dvs poate beneficia de circulația, mișcarea și mobilitatea sporite pe care le pot oferi exerciţiile de întindere.

Care sunt perspectivele pentru tunelul carpian?

Discutați cu un medic dacă credeți că vă confruntați cu sindromul de tunel carpian. Tratamentul prompt poate ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea agravării sindromului. Exercițiile menționate mai sus ar trebui să fie doar o parte a planului dumneavoastră de tratament.

Alte tratamente pentru tunelul carpian ar putea include:

  • aplicarea de comprese reci
  • luaţi pauze frecvente
  • imobilizarea încheieturii mâinii în timpul nopţii
  • injecții cu corticosteroizi

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o intervenție chirurgicală, dacă aceste tratamente nu vă îmbunătățesc simptomele.

0 Shares
You May Also Like