Judetul Brasov este unul dintre cele mai interesante si frumoase din tara, iar turistii pot vizita o multime de obiective turistice. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva dintre acestea.
Zeci de mii de turisti viziteaza anual atat orasul Brasov cat si imprejurimile. Multi dintre turisti, aleg prima data sa viziteze Castelul Bran, care se afla la o distanta de 30 de kilometri. Turistii aleg sa se cazeze la Brandenberg Bran, pentru a avea parte de clipe de liniste departe de agitatia orasului.
In plus, la Brandeberg Bran, turistii pot gasi cele mai bune conditii de cazare, camere curate si frumos amenajate, in timp ce mancarea servita in restaurant Brandeberg este pe placul lor. Aici, cei mai renumiti bucatari prepara diferite mancaruri folosind produse traditionale Bio din zona Bran, in timp ce de baut, se poate alege dintre bauturi alcoolice (diferite tipuri de tuica, whiskey, etc.) si bauturi non alcoolice.
Exista toate conditiile aici, asa ca este firesc ca turistii sa se cazeze la Brandeberg Bran, iar apoi sa viziteze castelul Bran, dar si urmatoarele obiective turistice din Brasov.
Biserici istorice
Manastirea Franciscana (Manastirea Franciscanilor)
Manastirea a fost construita de luterani in 1725 pe ruinele unei vechi cladiri distruse de foc. Mai tarziu, a fost data calugarilor franciscani. Gazduieste un organ din 1729.
Catedrala Romano -Catolica Sf. Petru si Pavel (Catedrala Romano-Catolica Sfantul Petru si Pavel)
Construita intre 1776 si 1882 pe locul unei vechi biserici dominicane, catedrala este considerata a fi cea mai reprezentativa cladire in stil baroc din Brasov.
Catedrala Ortodoxa Romana (Catedrala Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului)
Situata in partea de est a Pietei Sfatului, vizavi de Casa Orasului Vechi, Catedrala Ortodoxa Romana a fost construita intr-un stil bizantin in 1896 si afiseaza unele impresionante fresce interioare si decoratiuni.
Sfantul Bartolomeu Biserica (Biserica Sfantul Bartolomeu)
Considerata cel mai vechi monument arhitectonic din Brasov, aceasta biserica a fost construita in 1223 in stil arhitectural roman amestecat cu elemente gotice timpurii. In interior, puteti admira un soare antic pe partea de sud a turnului, precum si fragmente remarcabil de bine conservate din fresce originale.
Biserica Sf. Martin (Biserica Sfantul Martin)
Nu este la fel de bogat decorata ca alte biserici, Biserica Saint Martin si-a pastrat forma originala din secolul al XV-lea.
Bastionul tesatorilor (Bastionul Tesatorilor)
Construit in perioada 1421-1436 si reconstruit in 1570-1573, acesta este cel mai mare bastion medieval din Brasov si cel mai bine pastrat dintre cele sapte turnuri de veghe originale construite in jurul zidurilor orasului. Astazi, Bastionul Tesatorilor gazduieste un muzeu interesant care poate fi vizitat pe drumul de pe Muntele Tampa.
Cetatea Brasovului (Cetate)
Situata strategic pe un deal cu vedere spre oras si campiile din nord, cetatea a facut parte din sistemul de fortificatii exterioare al Brasovului. Construita din lemn in 1524, a fost inlocuita cu o structura de piatra in secolul al XVI-lea, doar pentru a fi abandonata in secolul al XVII-lea dupa ce inovatiile tehnologice au facut tunurile mai puternice decat cladirea. Astazi, serveste ca restaurant.
Poarta Ecaterinei
Poarta Ecaterinei, ridicata in 1559 de breasla croitorilor, este singura poarta originala care a supravietuit din timpurile medievale. Turnul de basm pe care il vedem astazi a facut parte dintr-o structura mai mare, care, din pacate, a fost demolata in 1827. Structura originala poate fi vazuta la Muzeul Bastionului Tesatorilor, unde este afisat un model mare din Brasovul din secolul al XVI-lea. Cele patru mici turele de colt (asa cum se vede in alte cetati sasesti) au simbolizat autonomia judiciara a Consiliului municipal care ar putea aplica, daca este necesar, pedeapsa cu moartea. Deasupra intrarii, turnul poarta stema orasului: o coroana pe un trunchi de copac.
Poarta Schei (Poarta Schei)
Intrarea in cartierul Schei din orasul zidit a fost marcata de Poarta Schei. Documente vechi o mentioneaza, de asemenea, sub numele de Porta Valacce (Wallachs’Gate), deoarece a reprezentat singura intrare pentru romanii din Schei. Nu au avut voie sa foloseasca niciuna din celelalte intrari. Structura aflata astazi a fost construita in 1827 de catre imparatul Franz I si pe locul unde era Poarta Schei, care a fost puternic afectata de incendii. Poarta seamana foarte mult cu un arc triumfal cu trei deschideri. Deasupra arcadelor mici de pe ambele parti, aveti posibilitatea de a vedea inscriptii latine.
Asadar, indiferent ca doriti sa vizitati aceste obiective turistice, sau doar castelul Bran, de preferat este sa va cazati la Brandeberg Bran, pentru a avea parte de liniste, de cele mai bune conditii de cazare, dar si de cea mai buna mancare si cele mai bune bauturi specifice zonei respective.
In plus, in cazul in care va cazati la Brandeberg Bran, aveti parcare gratuita, pazita si monitorizata video, aveti parte de wifi in camere, si va puteti relaxa jucand biliard, darts sau tenis de masa. Deci, aveti toate motivele si toate conditiile pentru o sedere de vis.