Câți bani pot primi pentru refuz la îmbarcare în avion?

0 Shares
0
0
0

Câți bani pot primi pentru refuz la îmbarcare în avion?De la 100 până la 600 de euro- potrivit AirAdvisor. Aceasta ar putea fi suma pe care o poți primi drept compensare dacă ai avut parte de o îmbarcare anulată. Argumentele tale ar putea fi mai puternice decât cele ale companiei avia.

De cele mai multe ori refuzul îmbarcării se datorează suprarezervării. În acest caz ai dreptul la rambursarea prețului biletului, redirecționare către destinația finală sau redirecționare la o dată ulterioară. Indiferent care ar fi motivul refuzului sau metoda finală de remediere a situației, ai dreptul la despăgubire.

Supraîncărcare – motivul de top care te poate lăsa la sol

Motivul unui zbor anulat pentru o anumită persoană este în cele mai dese cazuri supraîncărcarea. De acest lucru ai putea afla chiar în timp ce îți faci check-in-ul.

În acest caz ai mai multe drepturi:

  • Dreptul la despăgubiri;
  • Dreptul de a alege între rambursare, redirecționare sau rezervare pentru o dată ulterioară;
  • Dreptul la asistență din partea companiei.

Compania avia trebuie să-ți prezinte aceste drepturi. Dacă nu, păstrează biletul, bonul și toate datele despre zbor și apelează la o companie care de te va ajuta să-ți recuperezi compensarea. Chiar dacă vei alege una din variantele de mai sus, ai putea solicita compensații în funcție de distanța de zbor, de întârziere zbor în raport cu ora de sosire prevăzută inițial.

În calitate de victimă te poți alege cu următoarele sume

Distanța de zbor – < 1500 km – suma despăgubirii – 250 de euro – zbor alternativ 125 euro;

1500 km – 3500 km – ………………- 400 euro – ………… 200 euro;

Mai mult de 3500 km în cadrul UE – 400 euro – ………… 200 euro;

Mai mult de 3500 km în afara UE – 600 euro – ……………. 300 euro.

Motivele pentru care ți s-ar refuza îmbarcarea

Pasagerii au drepturi, dar pe lângă acestea au și anumite obligații. Dacă cele din urmă nu sunt îndeplinite, compania avia are tot dreptul să refuze îmbarcarea. Ai putea primi refuz de îmbarcare din mai multe motive:

  • Motive de sănătate – în cazul în care operatorul identifică în mod vizibil anumite probleme de sănătate care sunt confirmate și de către medicul aeroportului, atunci, ți s-ar putea refuza îmbarcarea;
  • Te-ai prezentat cu întârziere la poarta de îmbarcare;
  • Ai documente de călătorie neconforme;
  • Din motive de siguranță – nu ești capabil de zbor. De exemplu, o femeie gravidă trebuie să prezinte un raport medical ce atestă starea ei prielnică sau nu pentru călătorie;
  • Din motive de securitate – pasagerul este agresiv, inconștient, este sub influența alcoolului sau substanțelor interzise.

Dacă te-ai confruntat cu situațiile de mai sus, nu vei avea dreptul la despăgubire. Totuși, ai putea să vii cu anumite explicații către compania aeriană. În cazul în care motivele vor fi justificate ai putea avea parte de o anumită formă de despăgubire (reduceri, vouchere etc.).

0 Shares
You May Also Like
De ce sa vizitezi Argentina?

TurismDe ce sa vizitezi Argentina?

Daca esti in cautare de excursii Argentina iti recomandam sa citesti acest articol. Exista destule motive pentru a…