Care sunt criteriile de alegere a unor motocultoare?

0 Shares
0
0
0

Care sunt criteriile de alegere a unor motocultoare?Atat pentru a desfasura muncile agricole din cadrul unei mici ferme, cat si pentru a putea munci cu usurinta propriul pamant de care dispuneti, se pot utiliza motocultoare.

In cazul in care nu detineti deja astfel de utilaje si doriti sa va cumparati unul, insa nu stiti in functie de ce criterii sa faci alegerea, venim in sprijinul dumneavoastra, prin realizarea acestui articol.

Astfel, este extrem de important sa tineti cont de principalele caracteristici constructive si functionale intalnite la motocultoare. Trebuie luata in consideratie ecartamentul minim al rotilor, care influenteaza latimea minima a motocultorului masurata la marginea anterioara a pneurilor. In functie de aceasta latime, este determinata distanta randurilor dintre plante, pentru a se realiza lucrari de prasit prin folosirea motocultoarelor.

Un alt criteriu important in alegerea unor motocultoare consta in modul de montare a frezei, care poate fi fie in spatele motocultorului cu antrenare de la priza de putere sau sub motocultor, in locul rotilor cu axele lor.

Bineinteles, pentru a face o alegere corecta se recomanda alegerea utilajului in functie de structura culturilor agricole din gospodarie. Astfel, veti face alegerea in functie de culturile pe care doriti sa le munciti, prin utilizarea unor motocultoare.

Spre exemplu, daca doriti sa utilizati motocultorul la vie sau pomi, pe o suprafata de pana la 2 hectare si cu o distanta intre randuri de 1,2 metri, atunci se recomanda sa achizitionati un motocultor specializat de tip motosapa, care sa dispuna de o putere mare, de 10-14 CP. Daca suprafata este de pana la 0,5 hectare, se poate cumpara un motocultor cu o putere medie, de 7-9 CP.

Se pot cumpara motocultoare profesionale, care utilizeaza transmisia de la cutia de viteza la freze printr-un ansamblu de pinioane conice. In acelasi timp, este realizata transmisia de la motor prin ambreiaj, care poate fi in mediu uscat sau in baie de ulei.

Totodata, acestea pot dispune de o adancime de lucru de pana la 22-25 cm, dar si de o greutate de minim 75-80 kilograme, pentru a beneficia de o aderenta crescuta la nivelul solului.

Daca alegeti de exemplu, un motocultor in patru timpi, veti beneficia de un produs eficient, care se poate utiliza confortabil si care necesita un consum redus de combusatibil. In plus, este recomandata transmisia mecanica in bai de ulei, pentru a avea o aderenta buna si un cuplu crescut, cat si ambreiaj de ferodou sau placa de presiune care sa ofere cuplu maxim.

Bineinteles, alegerea unor motocultoare trebuie sa se realizeze si in functie de disponibilitatile financiare ale fiecarui client. Este foarte adevarat ca ne dorim produse performante, insa nu de fiecare data dispunem si de banii necesari pentru achizitionarea acestora.

Daca va intereseaza sa aflati mai multe informatii despre oferte atractive de motocultoare, atunci va invitam sa accesati platforma online Motocultoare-motosape.blogspot.ro.  Astfel, veti afla cat costa un astfel de produs, dar si care sunt preturile la care poate fi achizitionat, cat si functiile de care dispune. In acest mod, veti afla informatii complerte despre produsele care va intereseaza.

0 Shares
You May Also Like