Case la rosu versus case la cheie

0 Shares
0
0
0

Case la rosu versus case la cheiePe piata constructiilor din tara noastra exista o mica confuzie care se face intre doua tipuri de lucrari diferite. Este vorba despre confuzia generata de folosirea a doi termeni, in speta case la cheie si case la rosu.

Desi par asemenatoare ca si nomenclatura, cele doua expresii sunt diferite, si exprima lucruri diferite. Intelegerea celor doua notiuni este deosebit de importanta deoarece in acest fel pot fi stabilite foarte bine costurile in ceea ce priveste executia.

Daca va intrebati de ce este important acest lucru, ei bine fiecare tip de constructie in parte implica anumite costuri si anumite etape de lucru, si implicit diferentele dintre acestea se vor reflecta in devizul total.

In unele cazuri lumea tinde sa confunde cele doua tipuri de lucrari si in acest fel utilizatorii pot aparea si dezacordurile intre utilizatori si firmele de constructii, in baza unor preturi prea mari comparativ cu lucrarile executate.

Aruncandu-ne o privire pe site-ul Avangart.org am putut intelege mai bine care este diferenta dintre cele doua notiuni. Specialistii de aici ne explica foarte bine care sunt motivele pentru care am alege un anumit tip de structura, astfel incat aceasta sa ne poata satisface pe deplin necesitatile.

Cand vorbim despre case la rosu ne referim de fapt la aducerea unei constructii la nivel de schelet complet, fiind formata din fundatie, placi, pereti si grinzi, dar si structura de acoperis, insa a fi realizata niciun fel de inchidere a imobilului. Astfel, invelitoarea pentru acoperis nu va fi inclusa in pretul unei case la rosu, si nici elementele de finisare ale cladirii.

De asemenea, foarte important de mentionat este faptul ca nici racordarea la utilitati si nici partea care tine de instalatii nu cade in sarcina executantului atunci cand vorbim despre case la rosu. Fireste, nefiind vorba despre o constructie finalizata, pretul va fi stabilit in conformitate cu acest lucru, adica va fi semnificativ mai mic.

Pe de alta parte insa, o constructie la cheie va reprezenta de fapt constructia in forma sa finita, cu finisajle executate, cu racorduri la gaze si apa, cu utilitati, toate functionale si gata pregatite pentru a fi exploatate.

Noul proprietar se va putea muta direct in noua casa, beneficiind de toate resursele pe care aceasta le are de oferit. Fireste ca si pretul va fi unul mai mare decat in cazul unei constructii la rosu, ingloband in acesta atat costurile materialelor cat si pe cele aferente manoperei.

Din aceste motive cele doua notiuni sunt atat de diferite. Ele trebuie intelese foarte bine si percepute ca atare tocmai pentru a nu exista disensiuni intre constructori si beneficiari. Fireste ca pentru aceasta si firmele trebuie sa fie transparente in ceea ce priveste ofertele de executie, astfel incat lucrurile sa poata fi intelese cat se poate de clar.

O astfel de firma care s-a facut cunoscuta prin transparenta este www.avangart.org, o companie care ofera clientilor doar servicii de calitate, atat in ceea ce priveste consultanta tehnica cat si modul de executie propriu-zis, indiferent daca vorbim despre executia de case la rosu sau despre cea a caselor la cheie.

0 Shares
You May Also Like