Ce avantaje ofera gazduirea dedicata

0 Shares
0
0
0

Proprietarii de site-uri sau de bloguri personale isi indreapta atentia spre pachetele de gazduire web ieftina, iar aici discutam fireste despre gazduirea partajata.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, gazduirea partajata inseamna ca un site sau un blog personal este gazduit de catre un server. Problema este ca serverul gazduieste alte sute sau chiar mii de site-uri, si imparte resursele intre aceste site-uri pe care le gazduieste.

De multe ori site-urile care au trafic mare depasesc resursele de care dispun, iar din acest motiv afecteaza buna functionare a altor site-uri. Din acest motiv, proprietarii de site-uri ar fi indicat sa opteze pentru un server VPS, sau si mai bine, pentru un pachet de gazduire dedicata.

Gazduirea dedicata este cea mai scumpa optiune pe care o poate avea un proprietar de site sau de blog, insa in cele ce urmeaza va veti convinge de faptul ca desi este cea mai scumpa varianta, este si cea mai rentabila.

Dedicat hosting este o opțiune de găzduire pe Internet în care o organizație închiriază un întreg server, adesea găzduit într-un centru de date. Gazda nu furnizează numai echipamentele de servere, ci poate furniza și servicii de administrare și alte servicii.

Acesta este considerat un aranjament mai flexibil pentru client, deoarece, spre deosebire de aranjamentele de server partajat, oferă organizației un control total asupra serverului, a software-ului său și a sistemelor sale de securitate. În unele cazuri, un server dedicat poate fi mai puțin costisitor.

Gazduirea dedicata este, de asemenea, cunoscut ca un server dedicat sau un serviciu de gazduire gestionat.

În cazul găzduirii dedicate, administrarea serverului este adesea furnizată de organizația ce găzduiește ca un serviciu add-on.

Furnizorii dedicați de găzduire vor avea un acord la nivel de serviciu cu clientul care să descrie toate garanțiile de servicii după cum este necesar. Serverul de hardware este, de obicei, deținut de furnizor și, în anumite cazuri, oferă și suport pentru sistemele de operare, aplicațiile software și sistemele de securitate.

Avantajele hosting-ului dedicat includ:

  • Mai multă fiabilitate în comparație cu gazduirea web partajata;
  • performanță mai bună comparativ cu momentul în care resursele sunt partajate;
  • Un paravan de protecție personalizat, care poate ajuta la impunerea politicii de control al accesului;
  • Mai multă flexibilitate în ceea ce privește adăugarea de software și schimbarea configurațiilor serverului;
  • adresă IP unică și dedicată;
  • Un grad mai mare de securitate care poate fi personalizat în funcție de nevoile unui client.

Principalul dezavantaj al găzduirii dedicate este că poate fi o investiție majoră, in comparatie cu gazduirea partajata care este mult mai putin costisitoare, insa tinand cont de toate avantajele prezentate anterior, cu siguranta este mai indicat un asemenea pachet de web hosting.

Asadar, acestea ar fi in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu pachetele de gazduire dedicata.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este ca exista multe agentii de web hosting pe piata, asa ca ar trebui sa culegeti informatii despre cei mai buni furnizori, inainte de a alege un abonament de gazduire dedicata.

0 Shares
You May Also Like