Ce inseamna web hostingul?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna web hostingul?In cazul in care iti doresti sa detii si tu un site, cu siguranta ai nevoie de web hosting (un domeniu web), iar pentru a afla mai multe informatii poti sa dai un click aici.

Web hosting-ul inseamna sa ai inchiriat un spatiu pe discurile de stocare a unui server, pentru o anumita perioada de timp. In ceea ce priveste acest server, trebuie precizat ca acesta poate detine fie una fie mai multe conexiuni permanente la internet.

Imediat dupa incheierea acestui proces de inchiriere, va fi nevoie sa copiezi pe discurile de stocare ale serverului site-ul dorit. Acest lucru se va face in limita spatiului inchiriat desigur. Acest spatiu este cunoscut si sub denumirea numit de dimensiune hosting. Pentru acest spatiu va fi nevoie sa achiti plata unui abonament al carui pret este influentat de dimensiunea ocupata pe server.

Apoi, cu siguranta urmatorul pas consta in alegerea unui nume pentru domeniu, asa ca se poate alege un nume propriu – zis, dar se poate alege si un nume sau coordonate care in mare parte trebuie sa reprezinte masura obiectului site-ului.

De preciat este ca acest nume este la fel de important precum parola de la e-mail, pentru ca domeniul nu poate fi accesat fara acest nume unic de identificare.

Odata ales numele de domeniu, cu siguranta cel mai important pas care urmeaza consta in alegerea tipului de abonament hosting. Aici totul depinde foarte mult si de spatiul ocupat de site-ul tau, de fisierele incarcate pe site, dar si de alte aspecte.

De exemplu, in conditiile in care iti doresti un blog personal, atunci mai mult ca sigur pentru tine cea mai indicata solutie consta intr-un abonament de gazduire shared.

Daca iti doresti in schimb mai multe resurse, atunci cu siguranta fie poti sa optezi pentru un server VPS, fie te poti orienta spre un pachet de gazduire dedicata. Oricare dintre aceste doua tipuri de gazduire iti vor oferi mult mai multe resurse decat un server shared.

Daca vei tine cont de numarul de resurse pe care il vei consuma lunar, atunci cu siguranta vei stii exact spre ce tip de gazduire trebuie sa incepi.

Odata ce vei opta pentru un anumit tip de gazduire, cu siguranta urmatorul pas va consta in plasarea propriu – zisa a comenzii. Acesta este cel mai simplu si cel mai usor de realizat pas.

Plata pachetului de gazduire web dar si activarea serviciilor sunt deasemenea foarte importante. De exemplua, activarea serviciilor se va efectua imediat dupa confirmarea platii clientului.

Ei bine, dupa cum se poate observa, in momentul in care vine vorba despre web hosting, cel mai important lucru este si cel mai dificil, si anume alegerea unui pachet de gazduire web.

Apoi, o alta misiune destul de dificila consta in alegerea unei firme de unde urmeaza sa fie achizitionat pachetul de web hosting. Exista diferite firme, unele oferind web hosting de cea mai buna calitate, in timp ce alte firme nu ofera un web hosting de o calitate atat de buna, asa ca trebuie tinut cont si de acest aspect.

0 Shares
You May Also Like