Terapia cu oxigen

0 Shares
0
0
0

Terapia cu oxigenCu totii stim ca oxigenul este la fel de important pentru organism precum apa, insa chiar si in cazul in care deja ai parte de suficient oxigen pentru a supravietui, se poate ca organismul tau sa reactioneze uimitor la cantitati mai mari de oxigen.

Din fericire, in clipa de fata stiinta foarte avansata ne ofera posibilitatea de a folosi oxigen hiperbaric ieftin in procesul de tratare a diferitelor afectiuni. Oxigenul hiperbaric insa se poate folosi si in industria cosmetica.

In cazul in care faci parte din categoria persoanelor care sunt mai mereu preocupate de sanatatea obtinuta prin metode alternative atunci cu siguranta terapia cu oxigen hiperbaric ieftin nu va reprezenta o noutate pentru tine.

Insa, de precizat este faptul ca pentru generatiile tinere care aleg sa consume medicamente inainte de a incerca oricare alta optiune, aceasta terapie cu oxigen hiperbaric poate sa reprezinte o inovatie.

Ei bine, probabil iti pui si tu in clipa de fata mai multe intrebari despre ce este terapia cu oxigen si daca nu avem parte de oxigen suficient pentru organism. Poate te intrebi de ce avem nevoie de mai mult oxigen pentru vindecare, insa trebuie precizat ca toate aceste intrebari au si un raspuns.

Medicina hiperbara este de fapt o ramura care are ca si obiectiv tratarea pacientilor prin terapia cu oxigen hiperbar. In timpul unei sedinte din cadrul unui asemenea tratament, pacientul este tinut intr-o camera rezistenta la presiune, in care i se administreaza oxigen pur la o presiune atmosferica ridicata.

Acest tip de terapie se pare ca dateaza inca din anul 1662. In acel an, medicul britanic Henshaw a realizat o incapere care se aseamana foarte mult cu incaperile care sunt folosite in ziua de azi, exact in acelasi scop.

Totusi, in anul 1895, fiziologul Haldane a demonstrat toate efectele pe care le are oxigenul pur asupra sanatatii si cat de necesar este acesta, insa de retinut este faptul ca acest concept nu a primit o foarte multa atentie.

De prin anul 1950 insa, terapia cu oxigen hiperbaric a inceput sa se raspandeasca din ce in ce mai mult la nivel international, iar astfel in prezent aceasta terapie este cunoscuta de majoritatea medicilor care trebuie sa trateze pacientii de diferite boli pulmonare, arsuri sau rani.

Se spune deasemenea ca principalele afectiuni care se pot ameliora sau elimina cu ajutorul unui astfel de tratament sunt urmatoarele: dermatita, arsurile, arterita cronica, starile de soc, transplanturile de organe, bolile plamanilor, intoxicatia cu monoxid de carbon, defectele coronariene.

De precizat deasemenea este faptul ca in prezent atat la noi in tara cat si in strainatate exista mai multe clinici si mai multi medici care se pot ocupa de un astfel de tratament.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii referitoare la terapia cu oxigen hiperbaric profesional. Cu siguranta fiecare isi doreste ca tratamentul pe care il urmeaza sa aiba cele mai bune rezultate, insa acestea nu se vor lasa foarte mult timp asteptate daca discutam despre acest tip de tratament. Nu trebuie uitat insa nici faptul ca acest tratament se foloseste in industria cosmetica.

0 Shares
You May Also Like