Tipuri si modele de termostate

0 Shares
0
0
0

Tipuri si modele de termostateUnele termostate programabile – cele care ofera moduri simple “milivolt” sau “doua fire” – vor controla aceste sisteme.

Termostate cu 24 de volti

Majoritatea termostatelor moderne de incalzire / racire / pompa de caldura functioneaza pe circuite de control de joasa tensiune (de obicei 24 volti AC). Sursa sursei de 24 V ca este un transformator de control instalat ca parte a echipamentului de incalzire / racire. Avantajul sistemului de control al tensiunii joase este capacitatea de a actiona dispozitive multiple de comutare electromecanica, cum ar fi relee, contactori si secventiatori, folosind tensiuni de tensiune si curent inerente.

Construit in termostat este o prevedere pentru un control imbunatatit al temperaturii prin anticipare. Un anticipator de caldura genereaza o cantitate mica de caldura suplimentara la elementul de detectare in timp ce aparatul de incalzire functioneaza. Aceasta deschide contactele de incalzire usor devreme pentru a impiedica temperatura din spatiu sa depaseasca cu mult setarea termostatului. Un mecanic antiincendiu de caldura este in general reglabil si trebuie setat la curentul care curge in circuitul de control al incalzirii cand sistemul functioneaza.

Un anticipator de racire genereaza o cantitate mica de caldura suplimentara la elementul de detectare in timp ce aparatul de racire nu functioneaza. Acest lucru face ca contactele sa actioneze energic echipamentul de racire usor, devreme pentru a impiedica urcarea excesiva a temperaturii spatiului. Asteptoarele de racire sunt, in general, nereglabile. Va recomandam sa cumparati termostate de la Salus controls termostate.

Termostatele electromecanice utilizeaza elemente de rezistenta ca factori de anticipare. Majoritatea termostatelor electronice utilizeaza fie dispozitive termistor sau elemente logice integrate pentru functia de anticipare.

La unele termostate electronice, dispozitivul de anticipare a termistorului poate fi amplasat in aer liber, oferind o anticipare variabila in functie de temperatura exterioara. Amenajarile termostatului includ afisarea temperaturii exterioare, programabilitatea si indicatia de defectiune a sistemului. In timp ce astfel de termostate de 24 de volti sunt incapabile sa opereze un cuptor atunci cand alimentarea cu energie electrica esueaza, majoritatea acestor cuptoare necesita energie electrica pentru ventilatoarele cu aer cald (si adesea, de asemenea, cu aprindere prin scanteie sau cu aprindere prin scanteie). In alte circumstante, cum ar fi podelele pilotate si podelele “gravitationale” (ventilatoare) si incalzitoarele centrale, sistemul de joasa tensiune descris anterior poate fi capabil sa ramana functional atunci cand nu este disponibila energie electrica.

Nu exista standarde pentru codurile de culori ale cablurilor, dar conventia sa stabilit pe urmatoarele coduri terminale si culori.  In toate cazurile, instructiunile producatorului trebuie considerate definitive.

Termostate de tensiune de linie

Termostatele de tensiune termica sunt utilizate cel mai frecvent pentru incalzitoarele electrice, cum ar fi incalzirea cu panouri sau un cuptor electric cu cablu direct. Daca se utilizeaza un termostat de tensiune de linie, puterea sistemului (in Statele Unite, 120 sau 240 de volti) este comutata direct de termostat. Cu un curent de comutare care depaseste adesea 40 de amperi, utilizarea unui termostat de joasa tensiune pe un circuit de tensiune de linie va duce cel putin la defectarea termostatului si, eventual, la incendiu.

0 Shares
You May Also Like