Ce beneficii poate avea un supliment probiotic?

0 Shares
0
0
0

Ce beneficii poate avea un supliment probiotic?Probioticele sunt microorganisme vii, cunoscute publicului ca si bacerii prietenoase sau bacterii bune, si care pot sa vina cu o serie importanta de beneficii pentru sanatatea fiecaruia dintre noi, in conditiile in care sunt consumate in cantiatati semnificative, si in mod regulat.

In cazul utilizarii celui mai bun supliment probiotic recomandat de catre medic, se va intari sistemul imunitar si se va obtine o refacere a echilibrului natural si al florei intestinale.

In urmatoarele randuri ale acestui articol veti putea sa descoperiti alte cateva avantaje majore pe care le aduc probioticele bune in viata noastra.

Imbunatatestc imunitatea si reduce inflamatia

Probioticele sunt inca in curs de studiu, in special in ceea ce priveste rolul lor in imunitate. Dar atunci cand sunt utilizate impreuna cu prebiotice, probioticele arata o multime de promisiuni in acest domeniu de sanatate. (Prebioticele sunt o forma de fibre dietetice care ajuta la cresterea bacteriilor bune, in timp ce probioticele sunt bacterii vii).

Cand sunt utilizate impreuna, oamenii de stiinta numesc pro si pre biotica “sinbiotice”. Un studiu a constatat ca probioticele pot avea potentialul de a preveni o gama larga de boli legate de imunitate care sunt cauzate de inflamatie.

Deoarece inflamatia duce la multe boli si probleme de sanatate, faptul ca probioticele pot scadea inflamatia intestinului (care gazduieste 80% din sistemul imunitar) este critica. Probioticele s-au dovedit a fi deosebit de utile in imbunatatirea calitatii vietii pentru seniori si pot chiar ajuta la protejarea impotriva racelii sau gripei obisnuite.

In plus, in prezent se efectueaza cercetari pentru a vedea daca probioticele pot imbunatati inflamatia intestinului pentru pacientii cu HIV care nu au suferit inca nici un tratament.

Protejeaza impotriva alergiilor alimentare

Prevalenta alergiilor alimentare a continuat sa se inmulteasca in ultimul deceniu, iar cercetarile sugereaza ca schimbarile florei intestinale ar putea contribui la acest lucru. Dar modificarea intestinului microbiota cu probiotice poate atenua alergiile alimentare si intolerantele si poate ajuta la restabilirea capacitatii de a manca un aliment care declanseaza.

Sugarii nascuti fara bacterii intestinale diverse au o sansa mai mare de a dezvolta alergii in primii doi ani de viata. Deoarece probioticele ajuta la reducerea inflamatiei cronice a intestinului si regleaza raspunsurile imune, ele pot ajuta si la ameliorarea alergiilor alimentare.

Promoveaza pielea sanatoasa

O multime de cercetari au examinat efectele probioticelor asupra sanatatii pielii, in special la copii. Studiile multiple au aratat ca suplimentele probiotice pot ajuta la ameliorarea dermatitei pediatrice atopice si a eczemelor infantile. In timp ce motivul este inca necunoscut, sanatatea bacteriilor din intestin este, de asemenea, legata de dezvoltarea acneei.

Impactul antiinflamator al probioticelor este legat de reducerea iritatiei pielii. L. casei, o tulpina specifica de bacterii probiotice, poate reduce inflamatia si are beneficii atat pentru pielea sanatoasa, cat si pentru cea afectata.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante beneficii pe care probioticele le pot aduce in viata fiecaruia dintre noi, insa trebuie mentionat faptul ca lista cu beneficii majore pe care probioticele ni le pot oferi, cuprinde mult mai multe exemple.

0 Shares
You May Also Like