Ce este si cat de sigur este proplen glicolul din tigari electronice?

0 Shares
0
0
0

Cei care aleg sa foloseasca tigari electronice in detrimentul tutunului trebuie sa se informeze cat mai bine, inainte de a lua decizia. Printre informatiile importante de care trebuie sa se tina cont se numara si cele legate de compozitia lichidului tigarii electronice.

De regula, componentele lichidului sunt destul de simple : propilen glicol, nicotina, apa si arome. Ne vom apleca atentia asupra propilen glicolului, pentru ca este cea mai controversata componenta.

Ce este propilen glicolul si ce proprietati are?

Este o substanta sub forma lihcida care se transforma in vapori in momentul in care este incalzita. Este cea care ofera acel fum ce se poate trage in piept si este prezenta in industria alimentara mult mai mult decat am crede.

Produsele alimentare, farmaceutice sau de ingrijire corporala contin acest lichid, asadar, cel putin teoretic, fiecare dintre noi il consuma zilnic.

Este sigur pentru corpul uman?

Exista o multime de articole care spun ca propilen glicolul nu este chiar atat de sigur. Specialistii precizeaza, insa, ca este 100% sigur pentru uzul zilnic. Dovada este clara si este vizibila asupra oamenilor, in conditiile in care este folosit de mai bine de 50 de ani de majoritatea oamenilor, fara a se descoperi efecte negative.

Odata ce este consumat, acesta este dezintegrat la fel ca zaharul si este transformat in acid lactic.

De ce este folosit in tigara electronica?

Singurul scop al acestei substante este acela de a introduce nicotina in corpul fumatorului intr-un mod asemanator ci cel clasic. Practic, odata ce este aprinsa tigara electronica, propilen -glicolul este cel care produce vapori si transfera nicotina si aromele in organism. Senzatia placuta de fumat este oferita tot de aceasta substanta, atat de atractiva.

Spre deosebire de tigarile clasice insa, nu exista mii de substante toxice pentru organism care sa se strecoare alaturi de nicotina.

Daca vrei sa treci, asadar, de la tigara clasica la cea electronica, ai garantia ca totul este ok si ca riscurile pe care ti le asumi sunt aproape zero. Substantele din lichide nu sunt daunatoare pentru corp iar senzatia pe care o ai in timpul vapatului este la fel de placuta ca si cea din timpul fumatului.

De asemenea, poti cunoaste o multime de alte beneficii majore, cum ar fi cheltuielile mult mai mici.

0 Shares
You May Also Like