Ce este tigara electronica si cum functioneaza aceasta?

0 Shares
0
0
0

Ce este tigara electronica si cum functioneaza aceasta?Nu au trecut mai mult de 10 ani de cand tigara electronica a fost inventata. Cu toate astea, o buna parte din fumatori au adoptat-o si se declara mai mult decat multumiti de ea.

Este si normal, in conditiile in care este un dispozitiv care iti poate pastra viciul, atat de placut, eliminand toate elementele neplacute, cum ar fi mirosul din haine si din maini, riscul de imbolnavire si restrictiile pe care le ai in diverse locuri din lume.

Chiar daca sunt din ce in ce mai multi oameni care fumeaza tigara electronica, numarul celor care stiu cu exactitate cum functioneaza este destul de mic.

Ce este asadar si cum functioneaza tigara electronica?

Practic, o tigara electronica este un instrument prin care poti produce vapori cu gust de tutun, prin simpla atomizare a unui lichid. Tigarile electronice se folosesc de un sistem de atomizare avansat si elimina in totalitate arderile.

Desi fumatorul simte aceleasi senzatii in momentul in care fumeaza aceasta tigara, ca si in momentul in care fumeaza o tigara normala, diferentele dintre cele doua sunt substantiale.

Tigara electronica nu genereaza scrum, nu contine cele 4000 de toxine gasite in tigarile traditionale, elimina riscul de fumat pasiv si nu are miros impregnant si urat.

Modul de functionare al unei astfel de tigari este si el destul de simplu. Compusa din 3 elemente ( bateria, atomizatorul si cartusul ) tigara se foloseste de energia furnizata de baterie pentru a vaporiza o solutie lichida gasita in cartus. Ori de cate ori fumatorul inhaleaza, bateria este activata de un senzor de presiune, incalzeste atomizatorul si evapora, practic, lichidul.

Este adevarat, exista numeroase teorii, cum ca tigara electronica este daunatoare, de asemenea pentru sanatate si ca , daca esti fumator, cel mai bine ar fi sa ramai la tutunul clasic.

Niciuna dintre aceste teorii nu este demonstrata si cel mai probabil, sunt generate de producatorii de tutun, din motive evidente. Nu spunem ca tigara electronica este mai sanatoasa decat lipsa fumatului.

Daca poti,renunta la fumat definitiv, deoarece este cea mai buna decizie pe care o poti lua ! Daca nu poti insa, tigara electronica este o alternativa mult mai buna decat tigara normala, care iti va oferi sansa sa te bucuri mult mai mult de viata.

0 Shares
1 comment
  1. Intr-adevar, sunt multe neadevaruri care s-au spus despre tigarile electronice, insa in utlimele luni au aparut doua studii, dintre care unul al unei agentii guvernamentale britanice din doemniul sanatatii publice si altul al unei companii foarte mari de tutun, care spun ca utilizarea tigarii electronice este cu 95% mai putin nociva decat fumatul tigarilor clasice.

Comments are closed.

You May Also Like