Ce fel de compartimentare a apartamentului ti se potriveste

0 Shares
0
0
0

In momentul achizitiei unui apartament, printre primele aspecte de luat in considerare se numara spatiul in sine. De fapt, multi se muta dintr-o locuinta in alta tocmai pentru ca au nevoie de spatiu tot mai mare. Nu numai pentru a locui cat si pentru a depozita, compartimentarea unei locuinte este un aspect primordial.

Compartimentari in functie de preferinte

Pentru cei care semneaza un contract direct cu un constructor, cu un dezvoltator imobiliar exista mai multe sanse ca un apartament sa fie modificat inca din faza de proiect. Cu toate acestea, cand vine vorba de compartimentare exista stiluri standard. Cladirea in care intentionezi sa te muti poate avea locuinte de genul:

Este cel mai de dorit tipar, avand in vedere ca un astfel de apartament nu implica trecerea dintr-o camera in alta, toate fiind independente. Asta asigura si un nivel de confort sporit, pentru ca se poate crea un spatiu intim. Spre exemplu a locui in chirie cu alte familii face ca fiecare in parte sa dispuna de spatiul necesar fara a deranja pe ceilalti.

In astfel de cazuri accesul la bucatarie si living se face printr-un hol, in timp ce trecerea catre cealalta parte din locuinta, respectiv baie si camera se face printr-un al doilea hol. Practic treci prin living ca sa ajungi la partea de bucatarie.

Un astfel de apartament nu impune disconfort daca livingul va fi spatiul de relaxare si astfel nu se va deranja nimeni de trecerile dintr-o incapere in alta. De preferat este a fi un spatiu pentru familii restranse.

Sunt de asemenea denumite si cele de tip vagon. Acestea implica trecerea dintr-o incapere in alta fara hol. Desi sunt apartamente, se preteaza a fi restranse si usor incomode, deci de preferat a fi spatiul intim al celor care nu impart suprafata de locuit cu altcineva.

Trecerea dintr-o alta camera se poate face printr-o portiune intermediara, spre exemplu prin bucatarie. Acest tip de locuinta este o combinatie intre primele doua tipuri de compartimentare.

Tipul de compartimentare ales va dicta in mare masura modul in care se defineste confortul. Daca suprafata in sine urmeaza sa fie locuita de chiriasi, atunci acestia pot sau nu sa imparta zona cu alte persoane, pastrand insa bine delimitat spatiul personal.

Daca un apartament cu o anume compartimentare urmeaza sa fie locuit de proprietar se impun de asemenea limite de confort. A mari familia, a avea copii, modul in care membrii dintr-o familie isi impart spatiul astfel incat sa se bucure fiecare de spatiul necesar si privat inseamna aceeasi corelare de compartimentare.

Este recomandat ca pana la pasul final de alegere a unei locatii cu o anume compartimentare sa existe termeni comparativi.

Spre exemplu, luand contact cu tipurile de apartamente disponibile pe piata de la dezvoltatorul imobiliar Maurer Residence veti descoperi compartimentari atat de diverse incat pare greu de crezut ca nu vor starni interes. Avand posibilitatea de a observa modul in care arata diferitele apartamente va face sa considerati mai bine ce vi se potriveste.

Desigur, si pretul va fi influentat de acest aspect, avand in vedere ca de regula un apartament nedecomandat este cotat cel mai jos, in timp ce la polul opus este cel decomandat.

0 Shares
You May Also Like