Cele mai cunoscute strategii de lupta airsoft

0 Shares
0
0
0

Cele mai cunoscute strategii de lupta airsoftAirsoft este una dintre putinele modalitati de simulare in conditii de siguranta a luptelor moderne. Tactica militara reala este conceputa pentru a face tinte usoare din cei care nu stiu in ce s-au bagat. Acelasi lucru este valabil si pentru simularile de lupta Airsoft.

Pe langa un echipament potrivit si arme bune ce functioneaza cu capsule CO2, ce se gasesc in magazinele airsoft, trebuie puse la punct si strategii de lupta care sa aduca jucatorul mai aproape de victorie. Singura modalitate de a castiga impotriva adversarului este de a lucra ca o echipa! Se pot achizitiona walkie-talkies pentru a ajuta jucatorii sa comunice cu usurinta pe campul de lupta, astfel incat sa poata coopera.

Diversiunile sunt o modalitate excelenta de a induce in eroare inamicul si de a-l pune rapid in defensiva. Manevra de baza a echipei este o forma de diversiune. Chiar si focul de acoperire poate fi considerat o diversiune daca va distrage adversarii si permite echipei sa profite de moment.

Optiunea de mort prefacut este o diversiune buna pentru a crea o ambuscada. Aceasta strategie functioneaza foarte bine impotriva unui inamic agresiv care crede ca e in avantaj.

Echipa se va aseza intr-o linie de ambuscada si apoi unul sau doi dintre coechipieri se misca la stanga sau la dreapta liniei pentru a intra in contact cu inamicul. Cand intra in contact, trebuie sa se retraga repede, si sa se deplaseze vertical in raport cu linia de ambuscada. Inamicul ar trebui sa urmareasca oamenii din echipa pana in zona de ucidere unde mai apoi, se va putea deschide focul.

O alta varianta a acestei tactici care functioneaza bine atunci cand lupta se tine in aer liber, este  de a lasa unul din membrii echipei sa se pozitioneze pe teren inalt de unde sa poata trage asupra inamicului. Restul echipei se ascunde pe teren jos, in timp ce inamicul ramane concentrat pe terenul inalt si trece de echipa care se ascunde.

Cand opozitia intra intr-o zona de ucidere pre-planificata, se va da un semnal celorlalti sa deschida focul. Pentru lupte pe teren inalt sau accidentat se va asigura folosinta echipamentul necesar, inclusiv bocanci militari.

Jucatorul si adversarul vor fi intr-un schimb de focuri din spatele unui adapost. O tactica buna este de a iesi, a trage cateva focuri si apoi jucatorul se poate adaposti inapoi. Se va auzi adversarul cum incepe sa traga. Unul dintre jucatori va avea in cele din urma norocul sa traga fix in momentul potrivit, cand celalalt tip isi scoate din nou capul. Trebuie actionat cu grija si repeziciune!

In loc sa se traga inapoi, jucatorul va tine capul sus si arma indreptata catre locul in care a vazut ultima data capul adversarului. Cand va aparea din nou, acesta va avea avantajul deoarece va fi blocat in pozitie si va fi pregatit sa declanseze focul. Pe masura ce adversarul iese din adapost, nu va avea timp sa tinteasca, chiar daca va trage cateva focuri. Se vor practica aceste exercitii cu echipa inainte de a incerca sa le implementeze in lupte.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like