Oportunitate noua pentru romani: Danemarca asteapta muncitori pentru salarii mari de pana la 5.000 de euro!

0 Shares
0
0
0

Foarte multi romani au inceput sa se reorienteze catre o alta tara dupa ce Marea Britanie a iesit din Uniunea Europeana. Din cauza salariilor mici si a relelor tratamente, muncitorii romani au decis sa caute alte state europene pentru a-si gasi de lucru. Tarile nordice sunt gata sa ii accepte, iar plata pentru munca efectuata atinge sume foarte mari.

Cele mai cautate domenii sunt constructiile, curatenia sau fermele de creste a animalelor. Danemarca este una dintre tarile nordice ce asteapta muncitori romani, avand foarte multa nevoie de forta de munca. Spre deosebire de alte state, patronii danezi nu pun presiune pe muncitor, ci doar asteapta ca lucrurile sa fie facute cum trebuie.

In capitala tarii, salariile pornesc in medie de la 2.500 de euro pe luna, in domeniul constructiilor. Odata cu acumularea noilor cunostinte in aceasta nisa, plata poate depsi cu mult suma de 4.000 de euro.

Anual, Danemarca primeste circa 5.000 de romani. Nordicii ii asteapta pe conationalii nostri sa soseasca, cu bratele deschise. Danezii ofera salarii de pana la 5.000 de euro in domeniul curateniei – lucru total diferit fata de salariile din tara noastra. Pe langa acest lucru, ei ofera toate rechizitele de care au nevoie copiii, gratuit, in fiecare an. Puteti citi mai multe stiri pe nstiri.ro.

Conform datelor asociatiilor de romani din Danemarca, foarte multi au parasit Marea Britanie imediat dupa Brexit. O mare parte din ei au plecat chiar si inaintea declararii Brexitului, de teama ca nu vor mai fi primiti in tara. Un procent de 80% dintre romanii care pleaca in Danemarca se stabilesc acolo.

Cum Marea Britanie a impus vize, fiecare muncitor trebuie sa demonstreze ca are un salariu corespunzator, o ofera de lucru si bineinteles cunoasterea limbii engleze. Pentru multi dintre romani acest lucru a fost imposibil de atins, fiind in Regatul Unit pentru munca la negru.

Danemarca a inceput recent lucrari de constructie pentru un cel mai lung tunel submarin rutier si feroviar din lume. Acesta va fi la granita cu Germania, iar domeniul constructiilor are tot mai multa nevoie de forta de munca.

O proportie de 40% dintre romani se orienteaza catre ferme si 30% catre curatenia in hoteluri. Fiind nise foarte bine platite, conationalii nostri opteaza pentru stabilirea in Danemarca si invatarea unor noi aptitudini pentru avansare.

O platforma de specialitate a transferurilor de bani relateaza ca se vede o crestere considerabila a romanilor ajunsi in Danemarca. Transferurile bancare dintre Danemarca si Romania au avut o crestere de 100% la inceputul lunii Octombrie, comparativ cu luna Septembrie.

Tarile europene catre care se mai orienteaza muncitorii romani sunt Belgia, Italia, Spania sau Germania. Pe langa faptul ca Marea Britanie a impus restrictii pentru imigranti, pandemia i-a facut pe romani sa isi schimbe alegerile in ceea ce priveste munca. Totusi, majoritatea dintre ei nu aleg intoarcerea in tara, ci orientarea catre un alt stat european.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like

Se intampla in afaraIadul din Kiev

Adevăratul război abia acum începe în Kiev. Aseară au murit 25 de persoane, încercând să se aproprie de…