Cum alegem draperiile?

0 Shares
0
0
0

Cum alegem draperiile?
Stim ca la prima vedere pare simplu si usor sa ne cumparam draperii si perdele si ne miram de ce sunt unele persoane care dupa ce cumpara usor tot ce tine de casa se vaita de momentul in care trebuie sa plece in cautarea acestor elemente functionale si decorative in acelasi timp.

Spre surprinderea noastra inca mai sunt persoane care considera ca draperiile au doar rol functional, si anume sa ne apere de soare si sa ne ajute sa facem intuneric in camera atunci cand vrem sa dormim ziua. Este lesne de inteles si ar trebui sa fie evident pentru toata lumea ca nu doar acesta este scopul draperiilor pentru ca daca ar fi asa ne-am pune cu totii o patura sau un cearceaf in geam si am rezolva problema simplu si fara batai de cap.

Draperiile sunt cele care ne completeaza decorul si uneori draperiile sunt elementele care ne evidentiaza decorul, insa ce este important de stiut este faptul ca tot aceste draperii pot sa ne si distruga decorul la care ne-am straduit atat si pot sa ne ruineze si atmosfera din camera.

Tocmai de aceea venim in ajutorul vostru cu mai multe sfaturi despre cum ar trebui sa alegem draperiile si ce considerente ar trebui sa luam in calcul. Urmand sfaturile noastre veti vedea ca va va fi mult mai simplu si mai usor sa va cumparati draperii si nu va mai fi nevoie sa le cautati atat de mult.

O vorba din batrani spune ca o locuinta fara perdele este ca si o curte fara flori. Este posibil ca cei care locuiesc in tarile nordice sa nu ne dea dreptate insa noi ne sustinem comparatia. Tocmai de aceea sfaturile si sugestiile de mai jos va ajuta sa va infrumusetati geamurile utilizand draperii.

Puteti sa dublati perdelele existente cu draperii asortate. Pentru ca draperia sa se imbine in mod cat mai armonios cu o perdea trebuie sa tineti cont de mai multe detalii. De exemplu o perdea inflorata va cere o draperie uni si vice versa. Astfel un ansamblu format de cele doua poate fi ori prea incarcat ori prea tern.

Dimensiunile recomandate pentru perdele si draperii au mereu aceeasi inaltime fara sa conteze ca perdelele acopera geamurile de la tavan si pana la podea sau ca se aleg variantele scurte pana la glafurile de la ferestre. Ca si latime, totul depinde de latimea ferestrei la care vor fi puse.

Acoperirea usilor si geamurilor cu perdele sau cu draperii impune si folosirea unor galerii duble de tipul sina care au prindere in tavane sau o prindere clasica pe sine.

Draperiile pot sa fie folosite si ca o nota de accent pentru interioarele terne sau ca elemente de liniste si calm in agitatii de culori. Avand cea mai mare prezenta in incaperi, materialele textile din care sunt facute draperiile trebuie sa poata fi un lait motiv al amenajarii din respectivul interior atat din punct de vedere cromatic cat si ca design decorativ in jocurile din decor.

Puteti face si asortari inedite in incaperi pornind de la draperii si folosind tesaturi.

0 Shares
You May Also Like