Cum ar trebui sa mancam branza si cascavalul?

0 Shares
0
0
0

Cum ar trebui sa mancam branza si cascavalul?Cascavalul este un tip de branza pe care noi romanii il consumam la scara larga. Intre toate branzeturile disponibile pe piata, cascavalul iese in evidenta, prin textura, culoare, gust, aroma si prin modul in care poate fi folosit, fata de celelalte tipuri de branza. In Suceava gasesti cascaval la Selgros, nu ezita sa iti iei portia ta zilnica!

Desi mancam foarte mult cascaval, gol, in diverse preparate sau asociat cu diverse alimente, si suntem multumiti de acest lucru, e posibil sa ne inselam in aceste obiceiuri alimentare. Nutritionistii spun ca lactatele, branza si cascavalul nu se asociaza cu alte alimente, se mananca separat si nu se combina cu orice aliment ce contine proteine animale.

Cascavalul se consuma mai des decat alte tipuri de branza pentru ca este mai versatil. Poti sa il pui in sandwichuri, astfel cei ce depinde zilnic de un sandwich vor avea un consum ridicat de cascaval, poate sa fie folosit in aperitive, razalit peste paste, cartofi prajiti etc.

Desi este bun, probabil nu este singurul tip de branza pe care il consumam, iar aici din nou nutritionistii ne avertizeaza, branza, inclusiv cascavalul este bine sa fie consumata de cateva ori pe saptamana, insa sa nu exageram. Fiecare tip de branza are caracteristici proprii, unele sunt mai sarate, mai grase, astfel fiecare tip trebuie consumat cu grija, inclusiv cascavalul.

O greseala pe care multi oameni o fac este combinarea branzei, cascavalului cu paine sau paste. Toti iubitori de sandwich-uri pot sa fie mai atenti aici. Carbohidrati nu se combina cu proteinele deoarece, impreuna ofera un rezultat foarte greu de  digerat, se incarca stomacul, in plus, numarul de calorii creste considerabil.

Nu se recomanda branza cu paste, sandwich-urile cu cascaval sau cartofii cu branza. Desigur, asta nu inseamna ca nu mai mancam deloc aceste produse, doar ca e bine sa fim mai limitati. Branza si cascavalul se mananca cel mai bine goale, gustul se simte mai bine si stomacul este mai linistit.

Selgros Suceava
Produse alimentare si nealimentare
Str. Cernauti nr. 118 Suceava,720089, RO
Tel: 0230 553 000
Fax 0230 553 199

0 Shares
You May Also Like