Cum ne dam seama ca turbo a esuat?

0 Shares
0
0
0

Cum ne dam seama ca turbo a esuat?Daca aveti un vehicul cu supraalimentare, este important sa stiti ce defecte comune de turbo trebuie sa aveti in vedere. Cunoasterea primelor semne de defectiune turbo va poate ajuta sa remediati problema inainte de a fi nevoie sa optati pentru o eventuala reconditionare turbina Cluj Napoca, sau pentru inlocuirea turbo.

In continuare va prezentam cateva cauze comune ale defectarii turbo, dar si semne care va avertizeaza ca urmeaza ca turbo sa cedeze, deci este foarte important sa va asigurati de faptul ca cititi pana la final.

Turbo defecte comune

Trebuie avute in vedere anumite cauze ale deteriorarii turbocompresorului si defectelor turbo. Acestea includ:

  • Uleiul – turbo are nevoie de un flux constant de ulei curat pentru a functiona eficient. Schimbarea regulata a uleiului si a filtrului de ulei ar trebui sa va asigure ca turbo-ul dvs. ramane in stare buna.
  • Praf, pietre si frunze – uneori elemente straine se prind in turbocompresor, cum ar fi pietre mici, frunze, murdarie si particule de praf. Acest lucru cauzeaza deteriorarea impactului si abraziunea rotilor compresorului si a palelor turbinei. Intretinerea regulata a filtrului de aer ar trebui sa impiedice acest lucru.
  • Uzura – la fel ca in cazul majoritatii pieselor motorizate, uzura generala a turbo-ului dvs. poate insemna ca se va defecta in timp. Speranta de viata a unui turbocompresor poate dura intre 100.000 – 150.000 mile, dar aceasta variaza in functie de obiceiurile fiecarui sofer. Asigurandu-va ca urmariti kilometrajul si stilul de conducere, va va ajuta sa maximizati viata turbo-ului.
  • Scurgeri / fisuri – daca exista scurgeri sau fisuri intre compresor si motor, turbo-ul va trebui sa lucreze mai mult pentru a creste presiunea aerului din motor (asa functioneaza un turbo), ceea ce inseamna ca functionalitatea sa este compromisa. Acest lucru ar putea fi cauzat de uzura sau de imbatranirea generala a turbo-ului – este recomandat sa intretineti turbo-ul in mod regulat, iar daca este mai vechi, luati in considerare inlocuirea acestuia.

Semne de esec turbo

Deci, acum cunoastem defectiunile, care sunt semnele timpurii ale esecului turbo – si cum le puteti observa?

Luminile de avertizare ale motorului – masinile moderne sunt proiectate pentru a rezolva probleme precum defectarea turbo-ului, deci verificati intotdeauna luminile de avertizare de pe tabloul de bord, deoarece acest lucru ar putea sugera ca motorul (sau turbo-ul dvs.) trebuie analizat. Acest lucru inseamna ca in momentul in care observati faptul ca acel martor s-a aprins in tabloul de bord al masinii, trebuie sa mergeti cu masina in service.

Pierderea puterii – poate ca vehiculul dvs. turbo nu exercita la fel de multa putere ca de obicei? Daca arata o acceleratie mai lenta sau nu poate atinge viteza asteptata, acesta ar putea fi un indiciu al unei probleme.

Zgomote neobisnuite – se poate auzi un zgomot puternic de la motor daca turbo-ul dvs. are defectiuni, iar cand auziti zgomote puternice de sub capota cu siguranta merita cu siguranta sa verificati ce se intampla si de ce se aud zgomotele, deoarece acesta este un semn de esec turbo.

Fumul de evacuare – daca carcasa turbo s-a crapat, veti incepe sa vedeti scurgeri de ulei din sistemul de evacuare. Apoi va aparea fum albastru / gri – cu atat mai mult cand motorul este pornit dupa ce a stationat.

Manometru Boost – va permite sa stiti cat de mult creste turbo-ul dvs. Un semn de esec turbo ar fi daca indicatorul dvs. de crestere nu creste la fel de mult ca inainte. In aceste conditii trebuie de-asemenea sa va deplasati cu masina la service, pentru ca sunt foarte mari sansele ca turbo sa fi suferit o defectiune, si sa fie nevoie de inlocuirea sau de reconditionarea turbo.

0 Shares
You May Also Like