Ce cauzeaza sexul dureros?

0 Shares
0
0
0

Ce cauzeaza sexul dureros?Activitatea sexuala este ceva cat se poate de firesc in viata de cuplu, mai ales in zilele noastre. Fetele si baietii isi incep viata sexuala inca de la varste fragede, astfel ca unele fete de exemplu au o experienta sexuala destul de bogata in jurul varstei de 16 ani.

Multe fete si-au inceput viata sexuala pe la varsta de 13 – 14 ani, iar pana pe la 16 ani au schimbat multi parteneri sexuali.

Ei bine, intervin momente in care sexul devine dureros pentru fete in special, iar cauzele sexului dureros sunt usor de depistat si de tratat, atunci cand fetele si femeile aflate in aceasta situatie, merg la timp la un cabinet ginecologie Mures.

In randurile care urmeaza puteti descoperi care sunt cateva dintre cauzele sexului dureros, deci trebuie sa cititi cu atentie!

Boli cu transmitere sexuala (BTS)

Aproximativ 20 de milioane de ITS apar in fiecare an in Statele Unite, iar la nivel mondial numarul bolilor cu transmitere sexuala trece de 100 de milioane de cazuri anual. BTS comune, cum ar fi chlamydia si gonoreea, pot provoca iritatii vaginale, care pot crea durere in timpul sexului.

Vaginita

Vaginita se refera la orice inflamatie vaginala. In special, supraaglomerarea bacteriana sau a drojdiei (cauzata de o ciuperca numita candida) din vagin poate provoca iritatii, descarcare, sensibilitate si mancarime.

Niveluri mai scazute de estrogen

Femeile aflate in postmenopauza in special, ar putea experimenta o scadere a estrogenului, ceea ce face captuseala vaginala mai subtire si mai putin capabila sa se intinda. Este ca si cum ai incerca sa intinzi o banda de cauciuc care si-a pierdut elasticitatea, spun ginecologii. In acest caz, sexul poate provoca adesea taieturi microscopice, care pot duce la arsuri si iritatii.

Lichen sclerosus

Femeile aflate in postmenopauza ar putea suferi de asemenea de lichen scleros, o afectiune in care pielea organelor genitale devine solzoasa si inflamata.

Abuz sexual sau vatamare anterioara

Femeile care au suferit traume sexuale ar putea asocia sexul cu durerea, ducand la muschii tensionati.

Herpes genital

Vziculele si ranile care sunt cauzate de herpes pot duce la durere in timp ce are loc penetrarea, motiv pentru care de multe ori femeile isi doresc intreruperea actului sexual.

Cum sa faceti sexul mai putin dureros

Medicul dumneavoastra va va interoga cu privire la istoricul sexual, si va efectua un examen intern. Daca medicul dumneavoastra suspecteaza o infectie cu drojdie sau o vaginoza bacteriana (o infectie a vaginului cauzata de bacterii), va lua o proba din scurgerea vaginala si o va examina la microscop pentru semne de infectie. De asemenea, medicii verifica nivelul pH-ului din vagin. Un pH prea mare indica vaginoza, dar o infectie cu drojdie are de obicei un pH vaginal normal.

Medicul dumneavoastra va va examina de asemenea vaginul si vulva, exteriorul organelor genitale, pentru alte leziuni care ar putea contribui la durere. S-ar putea sa fi depistat de-asemenea diferite boli cu transmitere sexuala printr-un test de urina sau tampon vaginal.

In functie de cauza, optiunile obisnuite de tratament pentru sexul dureros includ:

Creme topice de estrogen

Daca aveti atrofie vaginala sau subtierea si inflamatia vaginului, cremele de estrogen pot ajuta la restabilirea grosimii si elasticitatii pielii vaginale.

Antibiotice

Daca aveti o boala cu transmitere sexuala sau vaginoza bacteriana, antibioticele vindeca frecvent infectia in decurs de doua saptamani.

Creme antifungice sau tablete

Daca aveti o infectie cu drojdie, medicul dumneavoastra va poate prescrie o crema sau o pastila pentru a scapa de ciuperca.

Acestea sunt in mare parte cauzele datorita carora femeile simt durere in timpul actului sexual, iar cand se confrunta cu o asemenea problema, cu siguranta trebuie sa mearga la ginecolog.

0 Shares
You May Also Like