Cum sa ai grija de porumbei

0 Shares
0
0
0

Porumbeii sunt cunoscuti pentru inteligenta lor dar si pentru diferitele culori ale penelor, unice. Talentele porumbeilor sunt exceptionale si pot zbura destul de rapid. Insa in ziua astazi, aceste trasaturi ale porumbelului sunt trecute cu vederea.

Daca sunt ingrijiti cu atentia si dragostea corespunzatoare, porumbeii pot sa alunge stresul si oboseala. Sunt animale de companie uimitoare! Inainte de a va decide sa detineti una sau mai multe dintre aceste pasari, trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte, acestea va vor ajuta sa aveti cea mai buna grija de aceste pasari minunate.

1. Porumbeii, la fel ca fiintele umane, trebuie sa fie tratati cu respect si iubire. Aceste creaturi au si ele viata, astfel incat porumbeii nu merita sa fie nerespectati si exploatati.

2. Inainte de a va decide sa cumparati un porumbel fiti sigur ca veti fi suficient de responsabil pentru a avea grija de el. Fiti pregatiti de necesitatile de care au nevoie aceste pasari daca doriti sa le detineti.

3. Daca vreti sa cumparati un porumbel, este bine de stiut ca va trebui sa-i amenajati un loc special in care acesta sa locuiasca. In mod ideal, ar trebui sa aveti in vedere acest fapt chiar inainte de a cumpara un porumbel. Porumbeii au nevoie de o casa la fel ca fiintele umane pentru a-si mentine sanatatea si performanta.

4. Curatenia, hrana si apa trebuie sa fie asigurata tot timpul, in acest fel porumbelul va trai intr-un mediu sanatos si se va dezvolta armonios. Porumbeii nu sunt animale care sa accepte orice fel de mancare, trebuie sa le oferiti hrana speciala pentru porumbei, in caz contrar nu se vor dezvolta cum trebuie si sanatatea acestora va fi pusa in pericol.

De asemenea, apa trebuie sa fie disponibila tot timpul, in special in timpul temperaturilor ridicate. Porumbeii nu au pori ai pielii si nu sunt capabili sa transpire, de aceea pot fi usor afectati de caldura.

5. Porumbeii au nevoie si de vitamine pentru porumbei. Daca intentionati sa reproduceti aceste pasari sau incercati sa va implicati in sporturile cu porumbei, asigurati-va ca oferiti porumbeilor vitamine pentru a imbunatati performantele dar si pentru a le intari sistemul imunitar.

6. De asemenea, este recomandat sa eliberati porumbeii din spatiile special amenajate atunci cand vremea este buna. In acest fel, porumbeii isi vor putea intinde aripile, ceea ce va asigura un zbor mai bun si mai rapid. Asigurati-va ca va eliberati porumbeii numai daca sunt instruiti sa se intoarca la locul lor.

7. In anotimpurile calduroase, asigurati-va ca aveti un bazin plin cu apa unde porumbeii vor putea face baie. Acest lucru vor ajuta porumbeii sa se pregateasca pentru a-si schimba penele vechi cu altele noi, insa vor ajuta si la mentinerea sanatatii porumbeilor de companie. Tine cont de aceste sfaturi si descopera cele mai bune produse pentru porumbei pe produsecolumbofile.ro

In general, ingrijirea porumbeilor este usoara; trebuie sa fiti suficient de responsabil. Daruiti-le dragostea si grija corespunzatoare si veti descoperi ca porumbeii sunt animale de companie uimitoare.

0 Shares
You May Also Like