Bateria smartphone-ului…face diferenta?

0 Shares
0
0
0

Bateria smartphone-ului...face diferenta?Alegerea unui telefon de generatie noua implica mai multe criterii iar undeva in lunga lista de criterii se afla si bateria telefonului.

Vremurile apuse ne amintesc de bateriile care se descarcau abia dupa o saptamana de folosire si care aveau o durata de viata mult mai mare decat ce intalnim in momentul de fata.

Tehnologia aduce cu sine schimbari majore si observam cum in ultimii ani totul s-a transformat in ceea ce priveste telefonia mobila.

Telefoanele au devenit mai degraba mini laptopuri. Tehnologia a ajuns net superioara astfel incat nici nu ne-am mai inchipui viata fara smartphone.

Daca pana acum utilizam telefonul mobil doar pentru a initia sau primi apeluri in ultimii ani lucrurile s-au schimbat si intrebuintarile telefonului au depasit cu mult ideea de a avea un telefon doar pentru a comunica prin apel telefonic.

Lucrurile s-au schimbat si au atras dupa ele modificari care se resimt din ce in ce mai tare. Utilizarea smartphone-ului a devenit un mod de viata si ar fi absurd sa nu ne bucuram de toate functiile pe care ni le ofera.

O data cu gama variata de telefoane si functii ale acestora intampinam o problema care este la ordinea zilei:bateria si autonomia ei.

Achizitionarea unui telefon bun presupune si o oarecare documentare in ceea ce priveste bateria si carcateristicile ei, precum si studierea si cunoasterea unor carcateristici de la calitatea ecranului pana la softul pe care il detine.

Astefl , utilizarea unor softuri poate proteja,  poate incetini sau piate consuma rapid bateria.

In anul 2018 Huawei mate 10 Pro ocupa locul 3 in topul celor de la Phone Arena in ceea ce priveste calitatea si durabilitatea bateriei.

Astfel o baterie Huawei de 4000 mAh rezista  pana la doua zile fara incarcare in conditiile utilizarii medii a telefonului. Procesorul mare al telefonului fiind un consumator nu pare a fi un inconvenient deorece bateria mare compenseaza, autonomia lui ajungand la 14 ore si 39 de minute.

Unele modele de smartphone, chiar daca mari consumatoare de energie si cu baterie de pana la 2500 mAh compenseaza cu sisteme de operare si optimizari pe masura care salveaza viata bateriei si pastreaza astfel autonomia ei pe o durata mai mare de timp.

Chiar daca este de dorit alegerea unui smartphone performant si nu cu costuri foarte ridicate avand in vedere utilizarea lui pentru o perioada mai scurta decat a unui telefon mobil obisnuit, un studiu al pietei ne poate oferi informatii suplimentare despre carcateristicile de baza in ceea ce priveste capacitatea bateriei si sistemul de operare. Probabil ca sunt lucruri pe care nu trebuie sa le omitem niciodata.

Alegerea telefonului incepe chiar cu stabilirea marimii ecranului, care este recomandat sa fie una medie, si sa se faca in functie de utilizarea si destinatia telefonului.

Un adolsecent va prefera un ecran mai mare utilizand mai mult retele de socializare, jocuri, vizionare de filme sau utilizarea frecventa Multi Window.

Utilizarea smartphone-ului in drum spre serviciu sau in cadrul serviciului presupune alegerea unui ecran mai mic pentru a usura utilizarea telefonului si a butona cu o singura mana.

In concluzie, o serie de specificatii cum ar fi: sistemul de operare,procesorul, memoria, dimensiunea telefonului,tehnologia ecranului si nu in ultimul rand autonomia te vor ajuta in alegerea buna a telefonului.

Un telefon cu o baterie mica trebuie folosit cu prudenta datorita faptului ca se ajunge in situatia de a nu rezista pana se ajunge la o noua incarcare.

In general bateriile de sub 2000 mah intampina aceste probleme. Cele cu baterii de peste 2000 mah nu mai intampina aceasta problema desi trebuie incarcate zilnic si au o autonomie mai ridicata, rezista mai mult in cazul utilizarii peste medie.

Autonomia telefonului depinde deci de capacitatea pe care o are bateria si de elementele care se intrepatrund si pot influenta capacitatea bateriei de a se descarca.

Datorita faptului ca majoritatea telefoanelor abia rezista 24 de ore in cazul folosirii intense, producatorii opteaza mai nou pentru utilizarea bateriilor din ce in ce mai mare pentru o rezistenta mai buna, ajungandu-se deci la bateria de 4000 mAh.

Autonomia telefonului este una din principalele carcateristici de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim achizitionarea unui telefon performant si care sa ne multumeasca pe deplin atunci cand vine vorba de cat timp dispunem de telefonul incarcat.

0 Shares
You May Also Like