Impodobirea bradului de Craciun in lume

0 Shares
0
0
0

Impodobirea bradului de Craciun in lumeCu totii iubim Craciunul iar acest lucru este cat se poate de evident dat fiind faptul ca sarbatorim Nasterea Domnului. In plus, trebuie sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca asteptam cu nerabdare aceasta sarbatoare si datorita traditiilor cum ar fi impodobirea unui brad Craciun.

Bradul de Craciun este fara doar si poate vedeta fiecarei case cu ocazia Craciunului si a sarbatorilor de iarna, insa stiati ca nu doar in tara noastra se impodobeste bradul de Craciun?

In foarte multe tari din lume exista diferite obiceiuri legate de aceasta datina, iar in randurile care urmeaza puteti afla cateva informatii despre impodobirea bradului de Craciun in diferite tari atat din Europa cat si in America. Este important sa cunoasteti aceste informatii pentru cultura generala.

Pomii de Craciun in Statele Unite

Majoritatea americanilor din secolul al XIX-lea au gasit pomii de Craciun o ciudatenie. Prima inregistrare a unei expuneri a fost in anii 1830 de catre colonistii germani din Pennsylvania , desi copacii au fost o traditie in multe case germane mult mai devreme. Asezarile germane din Pennsylvania aveau arbori comunitari inca din 1747. Dar, inca din anii 1840, pomii de Craciun erau vazuti ca simboluri pagane si nu erau acceptati de majoritatea americanilor.

Timpul a trecut iar la inceputul secolului al XX-lea, americanii si-au decorat copacii in principal cu ornamente de casa, in timp ce secta germano-americana a continuat sa foloseasca mere, nuci si prajituri de martipan.

Electricitatea a adus luminile de Craciun, facand posibil ca pomii de Craciun sa straluceasca zile intregi. Cu aceasta, pomii de Craciun au inceput sa apara in pietele oraselor din toata tara si a avea un pom de Craciun in casa a devenit o traditie americana.

Pomi de Craciun in Canada

Colonistii germani au migrat in Canada din Statele Unite in anii 1700. Au adus cu ei multe dintre lucrurile asociate cu Craciunul pe care il pretuim astazi – calendare de Advent, case de turta dulce, prajituri si pomi de Craciun. Cand sotul german al reginei Victoria, printul Albert a ridicat un brad la Castelul Windsor in 1848, bradul a devenit o traditie in toata Anglia, Statele Unite si Canada.

Pomi de Craciun in Mexic

In majoritatea caselor mexicane, podoaba principala de sarbatoare este el Nacimiento (Nasterea Domnului). Cu toate acestea, un pom de Craciun decorat poate fi incorporat in Nacimiento sau instalat in alta parte a casei. Deoarece achizitionarea unui pin natural reprezinta o marfa de lux pentru majoritatea familiilor mexicane, arbolito tipic este adesea unul artificial, o ramura goala taiata dintr-un copal (Bursera microphylla) sau un tip de arbust colectat din mediul rural.

Pomi de Craciun in Marea Britanie

Molidul norvegian este specia traditionala folosita pentru decorarea caselor din Marea Britanie. Molidul norvegian a fost o specie nativa in Insulele Britanice inainte de ultima epoca glaciara si a fost reintrodus aici inainte de 1500.

Pomi de Craciun in Groenlanda

Pomi de Craciun sunt importati, deoarece niciun copac nu traieste in acest tinut din nord. Sunt decorati cu lumanari si ornamente stralucitoare.

Pomi de Craciun in Guatemala

Pomul de Craciun s-a alaturat „Nasterii” (scena Nasterii Domnului) ca ornament popular datorita populatiei germane numeroase din Guatemala. Cadourile sunt lasate sub copac in dimineata de Craciun pentru copii. Parintii si adultii nu fac schimb de cadouri decat de Anul Nou.

Pomi de Craciun in  Brazilia

Desi Craciunul cade in timpul verii in Brazilia, uneori pinii sunt impodobiti cu bucati mici de bumbac care reprezinta zapada care cade.

Pomii de Craciun din  Irlanda

Pomii de Craciun sunt cumparati oricand in decembrie si decorati cu lumini colorate, beteala si baloane. Unii oameni prefera un inger in varful unui brad Craciun, altii prefera steaua. Casa este decorata cu ghirlande, lumanari, holly si iedera. Coroane si vasc sunt atarnate pe usa.

Pomi de Craciun in Suedia

Majoritatea oamenilor cumpara pomi de Craciun cu mult inainte de Ajunul Craciunului, dar nu este obisnuit sa luati copacul inauntru si sa-l decorati cu doar cateva zile inainte. Copacii vesnic verzi sunt impodobiti cu stele si fulgi de zapada din paie. Alte decoratiuni includ animale colorate din lemn si piese centrale din paie.

Pomii de Craciun din  Ucraina

Sarbatorit pe 25 decembrie de catolici si pe 7 ianuarie de crestinii ortodocsi, Craciunul este cea mai populara sarbatoare din Ucraina. Ucrainienii decoreaza brazi naturali si artificiali si fac petreceri.

Copacii de Craciun din  Arabia Saudita

Crestinii americani, europeni, indieni, filipinezi si altii care locuiesc aici trebuie sa sarbatoreasca Craciunul privat in casele lor. In general, luminile de Craciun nu sunt tolerate. Majoritatea familiilor isi plaseaza pomii de Craciun undeva discret.

0 Shares
You May Also Like