Cum alegeti o baterie externa?

0 Shares
0
0
0

Cum alegeti o baterie externa?
Astazi o baterie externa este atat de necesara incat nu mai putem concepe cumpararea unui smartphone fara unul dintre accesorii telefoane de baza.

Dar cum trebuie sa alegeti o baterie externa? Atunci cand vreti sa cumparati o baterie externa, trebuie sa luati in calcul mult mai multi factori, in functie de dimensiunea bateriei, de performantele acesteia si de gadgetul pe care vreti sa il incarcati cu un asemenea dispozitiv.

In primul rand, trebuie sa tineti seama de performantele acesteia. Cele mai multe baterii externe nu sunt realizate de producatorii de smartphone-uri sau de tablete. Acestea sunt realizate, de regula, de companii care colaboreaza cu marii producatori de telefoane mobile.

Bineinteles ca exista si mari producatori care realizeaza si astfel de baterii, dar acestia nu pun accentul pe dezvoltarea tehnologiei de fabricatie, preferand sa le achizitioneze de la firme specializate. De regula, randamentul unei astfel de baterii externe este de 50-75% din capacitatea mentionata de producator. Astfel, o baterie externa de 4000 mAh nu va incarca telefonul la aceasta capacitate, ci numai la 2000 mAh sau maxim 2500 mAh.

Daca telefonul dumneavoastra are un acumulator de 2000 mAh si vreti ca bateria externa sa il incarce complet macar o data, va trebui sa cumparati o baterie cu o capacitate de minim de 3000 mAh. Altfel riscul este ca o baterie externa de aceeasi capacitate cu bateria telefonului nu va putea sa il incarce complet niciodata.

In al doilea rand, sunt foarte importanti conectorii acestor baterii externe. Cu cat numarul de conectori ai bateriei este mai mare si totodata mai diversificat, cu atat veti putea conecta mai multe dispozitive simultan si o varietate mai mare de gadgeturi.

Unele baterii externe ofera inclusiv porturi USB mai mari care in loc de 1 A au 2 A, astfel incarcarea dispozitivului se va face mult mai repede. Alte modele de baterii externe permit incarcarea telefonului, chiar si in timp ce acestea sunt conectate la priza pentru incarcare. Multe baterii externe pentru tablete sunt recomandate si pentru smartphone-uri acestea fiind incarcate mult mai rapid. In orice caz, trebuie sa tineti cont la achizitionarea unei baterii externe de capacitatea bateriei telefonului dumneavoastra.

In al treilea rand, este importanta portabilitatea unei baterii externe. Cu cat dimensiunile si greutatea acesteia sunt mai mici, cu atat va fi mai usor de transportat. In ziua de azi, cand aceasta baterie este indispensabila, portabilitatea devine cruciala. In general, cu cat capacitatea unei baterii este mai mare, cu atat dimensiunile si greutatea vor fi mult mai mari.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tineti cont de compatibilitatea bateriei cu a smartphone-ului dumneavoastra. Trebuie sa cititi cu atentie despre tipurile de dispozitive pe care le puteti conecta la bateria externa. Anumite dispozitive nu pot fi conectate la orice fel de baterie externa. In special, daca aveti produse iPhone, iPad sau iPod, exista doar anumite baterii care pot incarca aceste produse.

In acelasi timp, verificati voltajul si amperajul bateriei in specificatiile tehnice, deoarece acestea trebuie sa fie compatibile cu amperajul si voltajul dispozitivului dumneavoastra.

0 Shares
You May Also Like