Tastatura virtuala pentru telefoanele cu Android

0 Shares
0
0
0

Tastatura virtuala pentru telefoanele cu Android
Ce importanta are tastatura unui smartphone, se poate intreba orice posesor de telefon mobil cu Android. Producatorii au creat tastaturi virtuale cu amprente distincte.

Aproape oricine a invatat sa scrie un SMS sau sa trimita un e-mail, dar o parte din utilizatori folosesc prescurtari sau redactari in limbaj new age, adica cele care folosesc sh, k, tz, alti utilizatori nu prefera acest tip de scriere.

Sunt tastaturi la care trebuie sa gasiti foarte usor semnele de punctuatie de baza, cifrele si diacriticile. In continuare, va prezentam trei tastaturi virtuale: gingerbread keyboard, Romanian keyboard si multilang keyboard.

Primul tip de tastatura virtuala, si anume gingerbread keyboard, are un constrast bun si o structura deosebita. La acest tip de tastatura, tastele din prima linie folosesc la scrierea literelor, cifrelor si anumitor diacritice, iar pentru introducerea unei cifre sau caracter cu diacritice, este necesar sa apasati prelung tasta respectiva pana cand apar in lista orizontala asociata.

In privinta semnelor de punctuatie de baza, acestea pot fi scrise din prima, iar prin extinderea listei sunt adaugate alte semne prin apasarea prelung pe anumite taste. Exista un buton virtual care activeaza o tastatura secundara care contine toate cifrele si semnele de punctuatie, si o tasta dedicata semnelor de smiley-uri.

Romanian keyboard este o tastatura virtuala pentru cei care doresc sa scrie in limba romana corecta folosind diacriticile. Diacriticile sunt caractere specifice limbii romane si sunt accesibile din prima si amplasate grupat, in partea dreapta, dar in cazul acestei tastaturi, cifrele nu pot fi tastate atat de rapid ca in cazul tastaturii Gingerbread.

Al treilea tip de tastatura virtuala este multilang keyboard. Este o tastatura completa pentru Android, pentru ca puteti tasta din prim aproape toate caracterele uzuale din mai multe limbaje, insa tastele virtuale sunt prea multe si a fost necesar sa fie micsorate.

Mai exista si alte tipuri de tastaturi mai putin conventionale, de tipul SlideIT keyboard sau Compass keyboard, care folosesc tehnici gestuale.

Cum se instaleaza si activeaza aceste tastaturi virtuale pentru Android? Ca in cazul oricarei alte aplicatii Android, trebuie sa aveti un cont Google, apoi cautati termenul „keyboard” si cautarea va da rezultate cu numeroase tastaturi virtuale. Veti da instalarea pentru tastatura dorita.

Dupa incheierea instalarii, va duceti in meniu la Setari, sectiunea Limba si tastatura, bifati tastatura doprita si apasati cu degetul in campul Input method pentru a alege tastatura primara sau favorita. Daca va doriti sa o dezinstalati, din Application settings si Manage applications.

Daca vorbim despre accesorii telefoane, putem sa includem si aceste tastaturi, chiar daca sunt virtuale, sa le prezentam ca pe niste accesorii virtuale foarte necesare pentru scrierea dorita de utilizatorii de Android pe orice gadget, care nu doresc sa aiba probleme cand scriu un mesaj sau e-mail.

Pentru ca pot fi instalate de posesorii de smartphone-uri, sunt tastaturi virtuale care trebuie sa fie corect instalate, pentru a avea eficienta dorita si pentru a simplifica si a face din scriere pe telefon o actiune cat mai rapida, simpla si corecta.

0 Shares
You May Also Like