Procesoare ieftine pentru gaming

0 Shares
0
0
0

Procesoare ieftine pentru gaming
Pentru cei cu buget redus, care incearca sa-si construiasca un sistem de gaming sub 300-500 de dolari, trebuie sa aruncam o privire la procesoarele entry level. Daca esti interesat de un workstation refurbished, intra pe PreturiBune.ro.

Un numar de integratori de sisteme vor folosi aceste parti componente pentru build-uri specifice entry level, de cele mai multe ori in compania unor placi video precum AMD Rx 460 sau un Gtx din Seria 700, second hand.

Un astfel de sistem are un hard disk standard (deci nu ssd), minimum de memorie Ram necesara (4 sau 8 Gb de Ram) si o sursa standard, de 400 sau 500 de watti. Sa ai insa un nivel de performanta de baza pe un astfel de sistem, este critic in acest caz, date fiind tipurile de jocuri pentru care acest gen de sisteme sunt concepute. Incepand cu ce putem alege de la Intel, nu putem sa nu aducem in discutie procesorul Pentium G4560, o adevarata surpriza pe piata in ultima perioada.

Pentium G4560 este in esenta un Core I3 dar cu un alt nume, dat fiind faptul ca dispune de 2 core-uri / 4 thread-uri, dar cu o memorie cache L3 redusa fata de un I3 standard. G4560 are un pret de lista de 64 de dolari (retail la 80 de dolari) si ruleaza la o frecventa de 3.5 ghz – cu doar 900 de mhz mai putin decat un I7 din top, la o cincime din pretul acestuia.

Procesoarele Pentium din generatiile precedente nu aveau hyperthreading, adica nu dispuneau de core-uri virtuale, avand doar 2 core-uri reale si atat. Hyperthreading-ul ajuta foarte mult in rularea aplicatiilor care stiu sa foloseasca mai multe core-uri, desi un core virtual are o performanta de cca. 25-30% dintr-un core normal.

Oferta de la Intel prin acest G4560 este foarte greu de batut, iar Amd nu are un raspuns la acest procesor, cel putin in momentul de fata. Lucrurile s-ar putea schimba o data cu aparitia seriei Ryzen R3.

Singurul procesor de la AMD comparabil ca pret si cu performante asemanatoare, este Athlon X4 860k. Acesta este de fapt un APU de la Amd, care are procesorul grafic incorporat blocat din fabricatie, dar vine in pachet cu solutia de racire stock de la Amd, ce suporta procesoare cu tdp de pana la 95w.

Cu toate astea, solutia de la Intel este mai performanta (strict pe partea de CPU) cu aproape 40 de procente. Singurul avantaj ar fi ca alegand procesorul de la AMD, puteti face economii la placile de baza, care sunt mai ieftine pentru aceasta platforma.

Grafica integrata vs. gpu de buget dedicat.

Solutiile de grafica integrata (in cpu) nu se pot compara cu cele mai ieftine solutii dedicate, pe partea de gaming.

Daca tot ceea ce faceti sunt doar lucrul in programe Office sau browsing-ul web, un procesor grafic integrat este mai mult decat suficient. Daca vreti sa va si jucati, cel mai bine ar fi sa achizitionati o placa video (GPU) dedicata, una dintre cele mai performante si mai ieftine fiind AMD Rx 460.

0 Shares
You May Also Like