Care este importanta tehnologiei in viata noastra?

3 Shares
0
0
3

Care este importanta tehnologiei in viata noastra?Fara indoiala, stiinta si tehnologia ne-au facut viata mai usoara si mai rapida. Trebuie sa speram mereu, sa depunem eforturi si sa ne asiguram ca inventiile si descoperirile din aceste domenii sunt intotdeauna folosite in beneficiul intregii rase umane! De acum inainte, cu ajutorul stiintei si tehnologiei, sa facem lumea un loc mai bun, pentru tine, pentru mine si pentru intreaga rasa umana!

In lumea de azi, rolul stiintei si al tehnologiei este indispensabil. Avem nevoie de Stiinta si Tehnologie in fiecare domeniu al vietii noastre, cum ar fi tratarea bolilor precum cancerul sau chiar rezervarea unui taxi sau a unui bilet de tren / zbor.

De fapt, fara tehnologie (integrata cu stiinta), nu ne putem imagina viata per se.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale Stiintei si Tehnologiei este ca are solutia la problemele dificile, problemele care au potentialul de a deveni blocaje majore pentru cresterea globala a tarii. Unele dintre aceste probleme ar putea fi –

 • Aspecte privind sanatatea
 • Standard de educatie
 • Disponibilitatea alimentelor sanatoase si a apei potabile sigure
 • Infrastructura

Pe de alta parte, dupa gasirea unor solutii atenuante pentru aceste probleme, cea de-a doua problema majora este sub-dezvoltarea in domeniul cercetarii si tehnologiei stiintifice care afecteaza in mod direct dezvoltarea economiei tarii, a infrastructurii, a invatamantului superior si a catorva alte domenii enumerate mai jos –

 • Dezvoltarea tehnologiei nucleare
 • Tehnologia de aparare
 • Dezvoltarea satelitilor
 • Biotehnologie
 • Stiinta meteorologica
 • Tehnologie spatiala
 • Nanotehnologie
 • Comunicatii fara fir, etc.

Toate aceste tehnologii, la randul lor, ofera conditii favorabile pentru cresterea tarii si sporesc concurenta sanatoasa la nivel national si international.

In lumea de astazi, mai des, citim sau ascultam ca tarile dezvoltate, tarile in curs de dezvoltare, tarile subdezvoltate sau chiar tarile din lumea a treia, toate acestea desemneaza nivelul de dezvoltare a stiintei si tehnologiei in alte tari ca factor influentator pentru evolutie.

Guvernul a creat, de asemenea, un departament exclusiv care sa puna accent pe dezvoltarea stiintei si tehnologiei si un buget separat este, de asemenea, alocat pentru aceleasi scopuri.

Natura stiintei si tehnologiei

Sa discutam acum despre natura stiintei si a tehnologiei. Exista in mod normal doua tipuri de cunostinte necesare dezvoltarii globale a unei tari –

Cunostinte tehnice

Acesta poate fi definit in cel mai simplu termen ca – “know-how”. Acesta include game de abilitati de baza, cum ar fi avansarea in agricultura, dezvoltarea industriilor chimice, tehnologia medicala, ingineria software-ului etc.

Intelegerea atributelor sau a elementelor

Inseamna cunoasterea si intelegerea inteligentei lucratorilor, calitatea produselor, valoarea unei firme, eficacitatea pietei etc. Mai multe detalii pe acest subiect gasiti pe https://spinmag.org/.

Necompetitivitatea oricaror atribute sau elemente conduce la lipsa de cunostinte si la deficienta informationala, care este direct legata de subdezvoltarea tarii respective.

De asemenea, stiinta si tehnologia sunt direct legate de evolutia generala a tarii. De altfel, stiinta si tehnologia faciliteaza o concurenta sanatoasa intre diferitele atribute si elemente si actioneaza ca o platforma pentru o viata mai buna.

Prin urmare, pentru a atenua problemele de baza ale alimentelor si aprovizionarii, a apei potabile sigure, a problemelor de sanatate, a educatiei, a infrastructurii etc., accentul si dezvoltarea treptata a stiintei si tehnologiei sunt esentiale.

3 Shares
You May Also Like