Beneficiile sistemelor de management al depozitelor

0 Shares
0
0
0
soft pentru management depozite - Crosspoint WMS -de la Pointlogistix

Desi sistemele de gestionare a depozitelor (WMS) vin adesea la pachet cu provocari si costuri legate de implementare si de rulare, ele ofera si beneficii ce pot justifica atat costurile cat si complexitatea.
Implementarea unui WMS de top, asa cum este solutia Crosspoint WMS oferita de Point Logistix poate ajuta o companie sa reduca din costurile operatiunilor si din cele alocate fortei de munca, poate imbunatati acuratetea stocurilor, poate imbunatati flexibilitatea si capacitatea de raspuns, poate reduce numarul de erori in colectarea si transportul produselor, la fel cum poate imbunatati serviciile adresate clientilor.
Sistemele moderne de management al depozitelor opereaza cu date obtinute in timp real, permitand organizatiei sa gestioneze informatii sau actiuni curente, asa cum sunt comenzile, transporturile, receptia si orice alte miscari ale produselor.

1. Cheltuieli reduse pentru operatiuni

Un sistem WMS bine conceput reduce cheltuielile pentru operatiuni intr-o varietate de moduri. Acest tip de sistem determina cel mai eficient mod in care poate fi folosit spatiul si forta de munca, reducand timpii morti. Softurile WMS te ajuta sa stabilesti cum sa pastrezi anumite materiale, produse si echipamente, in asa fel incat sa optimizezi fluxul din depozit.

2. Vizibilitate superioara a stocurilor

Vizibilitatea stocurilor este una dintre cele mai importante componente ale sistemelor de management al depozitelor. Un software WMS furnizeaza in timp real date cu privire la stoc, permitand utilizatorilor sa documenteze fiecare produs din momentul in care intra in depozit si pana iese.
Acest tip de vizibilitate este foarte util pentru a crea previziuni in ceea ce priveste cererea si pentru a determina care sunt produsele cele mai populare in anumite momente ale anului.

3. Stocuri just in time (JIT)

Un alt beneficiu al sistemelor de warehouse management este JIT – o practica legata de managementul stocurilor, in care nivelul acestora este mentinut scazut, iar produsele se misca rapid la nivelul depozitului. In loc sa pastreze stocul pe o perioada lunga, depozitul il primeste “exact la timp” pentru a raspunde unei comenzi. Desi acest proces poate parea complex, un sistem WMS adecvat il poate rezolva cu usurinta.
Principalul instrument de care este nevoie pentru a mentine un sistem JIT este prognozarea exacta a cererii.

4. Imbunatatire continua

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unui sistem de management al depozitului sunt update-urile coerente. Furnizorii ds softuri WMS introduc in general in mod regulat noi caracteristici ce reflecta cele mai bune practici ale industriei. Acest permite organizatiilor sa ramana la curent cu ultimele evolutii si le permite sa isi imbunatateasca in mod continuu procesele, pe baza acestei inovatii.

5. O gestionare mai eficienta a muncii

Un sistem WMS permite stabilirea exacta a metodelor de colectare, impachetare si putting-away care functioneaza cel mai eficient pentru o afacere anume. Pe langa faptul ca ajuta la optimizarea plasarii stocurilor, solutiile WMS pot determina si care este cel mai bun angajat pentru un job anume. Luand in calcul factori precum nivelul de pregatire sau proximitatea, un sistem WMS ajuta echipa de management sa aloce sarcini fiecarui membru al echipei.
In plus, cu ajutorul unui sistem de management al depozitului un manager poate vedea unde are nevoie de un staff mai numeros sau mai putin numeros, poate identifica angajatii cei mai buni si poate gasi zonele care necesita o imbunatatire.

0 Shares
You May Also Like