5 probleme pe care le pot provoca porumbeii

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vad dispozitivele cu ultra sunete anti porumbei multe persoane ajung sa se intrebe care sunt motivele pentru care si-ar dori sa alunge porumbeii cu orice pret. Ei bine, este foarte probabil ca aceste persoane sa nu se fi lovit niciodata de numeroasele probleme pe care porumbeii le provoaca.

Persoanele ale caror case, balcoane sau gospodarii sunt vizitate frecvent de porumbei stiu bine ce spunem. Solutiile de combatere a porumbeilor sunt mereu la mare cautare, iar pentru constientizarea tuturor problemelor pe care acestia le provoaca, ne-am decis sa redactam acest articol.

Astfel, daca pana acum porumbeii au stat nederanjati pe proprietatea ta iar tu i-ai ignorat, iata care sunt 5 dintre cele mai grave probleme pe care porumbeii le pot provoca. Dupa ce vei citi acest articol, cu siguranta iti vei dori sa iei masuri.

1.      Excrementele dauneaza nu doar din punct de vedere igienic

O prima problema pe care o provoaca porumbeii este legata de excrementele acestora. Acestea nu doar ca nu sunt igienice ci pot produce o multime de pagube.

Excrementele porumbeilor au in compozitie acid uric, un acid foarte puternic care poate duce la coroziunea multor tipuri de materiale. Chiar si otelul sau piatra pot avea foarte mult de suferit in urma excrementelor lasate de porumbei.

Totodata aspectul cladirilor este si el foarte afectat de catre excrementele porumbeilor.

In multe orase s-au luat decizii impotriva acestora astfel incat sa se obtina un mediu mai curat dar si pentru a fi protejate diferite obiective turistice si cladiri de mare valoare.

2.      Construiesc cuiburi care ar putea afecta acoperisurile

Porumbeii construiesc adesea cuiburi in zona de acoperis a caselor iar acestea pot fi la randul lor foarte daunatoare.

In primul rand ar putea crea blocaje la jgheaburi iar astfel cu timpul acoperisul va avea de suferit.

Prin construirea unui cuib la gurile de aerisire circulatia aerului va fi blocata. Mai grav este atunci cand porumbeii isi construiesc un cuib nu foarte departe de instalatii electrice, cabluri samd. Iar asta deoarece ar putea provoca un incendiu devastator.

3.      Un pericol pentru sanatate

Porumbeii pot fi foarte periculosi si pentru starea noastra de sanatate. Problemele apar desigur tot din cauza excrementelor lasate de acestia.

Excrementele acestora sunt bogate in bacterii si ciuperci care pot sta la baza apartiei unor boli grave.

4.      Fac foarte mult zgomot

Zgomotul produs de catre porumbei poate fi si el deranjant, mai ales atunci cand numarul lor este unul mare.

Cu siguranta este foarte neplacut sa nu te poti odihni atunci cand ai mai multa nevoie, doar din cauza porumbeilor care isi tin recitalul.

5.      Iti pot contamina cerealele

Daca stai la curte este foarte probabil sa ai o magazie in care iti tii diferite cereale si alte alimente. Odata ajunsi in preajma acestora, porumbeii le pot contamina, consumul lor dupa contaminare nefiind recomandat.

Acestea sunt 5 dintre cele mai grave probleme pe care porumbeii le pot provoca. Iar daca te intrebi ce poti face pentru alungarea lor, ei bine noi iti recomandam utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete anti porumbei de pe PestRepeller.

0 Shares
You May Also Like