Generalitati despre un compresor aer conditionat

0 Shares
0
0
0

Generalitati despre un compresor aer conditionatCompresorul dvs. este “inima” intregului sistem AC. Fara el, aparatul de aer conditionat nu ar putea produce de unul singur aerul rece de care este atat de multa nevoie in masina pe timpul sezonului cald.

Daca vi se pare deplasata comparatia, trebuie mentionat ca asa cum inima omului pompeaza sangele acestuia in intreg corpul, asa si compresorul pompeaza agentul frigorific in sistemul AC.

Scopul compresorului este de a circula agentul frigorific in sistem sub presiune, aceasta concentrand caldura pe care o contine.

 • La compresor, gazul de joasa presiune este inlocuit cu gaz de inalta presiune.
 • Aceasta acumulare de presiune poate fi realizata numai prin limitarea in partea de inalta presiune a sistemului. Aceasta este o mica supapa situata in supapa de expansiune.

Compresorul are supape de reglaj pentru a controla intrarea si iesirea gazului de racire in timpul operatiei de pompare. Acestea trebuie sa fie asezate ferm.

 • supapa de admisie necorespunzator asezata poate duce la scurgerea gazului inapoi in partea inferioara in timpul cursei de compresie, ridicand presiunea laterala scazuta si afectand efectul de racire.
 • supapa de recirculare cu saiba foarte bine asezata poate permite ca presiunea de condens sau presiunea capului sa scada deoarece pot exista scurgeri dincolo de supapa, scazand eficienta compresorului. Doua vane de serviciu sunt situate in apropierea compresorului ca ajutor in intretinerea sistemului.
 • Unul este folosita in partea superioara, este rapid identificaat prin furtunul de descarcare mai mic, care este directionat catre condensator. Una este folosita pentru partea inferioara, partea inferioara provine de la evaporator si este mai mare decat furtunul de evacuare.

Compresorul este in mod normal antrenat cu ajutorul centurii de pe arborele cotit al motorului. Majoritatea producatorilor utilizeaza un ambreiaj de tip magnetic care ofera un mijloc de oprire a pomparii compresorului atunci cand nu se doreste refrigerarea.

Compresor de suprapresiune

Unele compresoare au o supapa de siguranta pentru reglarea presiunii. Daca presiunea de descarcare a sistemului depaseste presiunea nominala, supapa se va deschide automat si se va mentine deschisa pana cand presiunea scade, in timp ce valva se va inchide automat.

Comportamente de zgomot ale unui compresor:

Multe plangeri de zgomot pot fi urmarite pe suportul compresorului si pe dispozitivul de actionare, pentru a stabili daca acesta functioneaza perfect sau nu.

 • Daca o unitate este zgomotoasa la o viteza si una linistita la alta, nu este zgomot al compresorului.
 • De multe ori acest tip de zgomot poate fi eliminat sau redus foarte mult prin schimbarea reglajului centurii.
 • In mod obisnuit, montarea unor dispozitive de strangere, adaosul de manevra sau schimbarea reglajului si a lungimii centurii sunt mai eficiente in eliminarea sau reducerea acestui tip de zgomot decat in cazul inlocuirii compresorului.
 • Zgomotele din ambreiaj sunt greu de recunoscut deoarece ambreiajul este atat de aproape de compresor. Un surub liber care tine ambreiajul pe arbore va face mult zgomot.
 • Diferenta dintre presiunea de aspiratie si presiunea de evacuare joaca, de asemenea, o contributie importanta la nivelul sunetului.
 • Un compresor aer conditionat cu presiune scazuta de aspiratie va fi mai zgomotos decat unul cu o presiune mai mare.
 • Luati in considerare daca sistemul este incarcat corect, daca supapa de expansiune se hraneste in mod corespunzator pentru a folosi eficient vaporizatorul si daca este alimentat suficient aer peste bobina vaporizatorului.
0 Shares
You May Also Like