Tot ce trebuie sa stii despre foarfecele de taiat cabluri

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stii despre foarfecele de taiat cabluriO foarfeca de cabluri simpla de tip manual in stil american este o pereche de lame opuse la fel ca foarfecele sau taietoarele de sarma. Adaugarea unei crestaturi centrale faciliteaza taierea izolatiei fara taierea firului. Acest tip de foarfeca pentru sarma si cabluri este utilizat prin rotirea sa in jurul izolatiei in timp ce se aplica presiunea pentru a face o taietura in jurul izolatiei.

Deoarece izolatia nu este lipita de sarma, ea trage usor izolatia pana la capat. Acest tip de foarfecta de cabluri poate fi folosit pe fire de orice dimensiune. Un alt tip de dispozitiv de taiere manuala a firului este foarte asemanator cu modelul simplu mentionat anterior, cu exceptia faptului ca acest tip are mai multe crestaturi de dimensiuni diferite.

Acest lucru permite utilizatorului sa se potriveasca dimensiunii crestaturii cu marimea firelor, eliminand astfel nevoia de rasucire, dar poate fi utilizat numai pe dimensiunile firului care se potrivesc aproximativ cu una dintre crestaturi. Odata ce dispozitivul este fixat, restul firului poate fi pur si simplu scos, lasand izolatia in spate. Daca vrei cele mai bune foarfece de cabluri intra pe Casa Idea si vei gasi cu siguranta un model care sa te ajute.

Aparatul de taiere automata a firului a fost patentat in 1915 de catre Stuart G. Wood din Brooklyn, NY. Designul a fost rafinat de Herman Gerhard Jan Voogd din Olanda eliminand mecanismul incomod de 4 bari, preluand schita generala pe care a tinut-o de atunci.

Designul din 1943 a fost, de asemenea, echipat pentru a bloca jumatatile deschise dupa taiere, pentru a evita zdrobirea firului proaspat despicat. O a doua actionare elibera mecanismul pentru a reveni la pozitia de repaus. Actiunea a fost mai mult rafinata de Wood  si, in sfarsit, in 1959, de Eugen D. Hindenburg de la DeKalb, IL.  Rafinamentul actiunii din 1959 a schimbat succesiunea operatiunilor, astfel incat lamele se deschideau inainte ca orice alta parte a mecanismului sa inceapa sa se intoarca in pozitia de repaus, in timp ce foarfecile de prindere au reluat secventa de functionare, ramanand inchise pana cand manerele au fost complet eliberate.

Cand este cuplat, un dispozitiv compresor automat  comprima simultan prima data firul intr-o parte si in cealalta parte isi inchide paletele de taiere a izolatiei din jurul conductorului. Dupa ce partile au terminat cursele, cele doua laturi ale mecanismului ies in afara, pentru a impinge tubul taiat de izolatie de la capatul conductorului.

Pentru a le folosi, pur si simplu puneti firul in spatii la fanta de taiere care se potriveste cu dimensiunea conductorului si strangeti manerele impreuna. Acest dispozitiv permite chiar si unui incepator sa-si dezizoleze cele mai multe fire foarte repede.

Toate decapantele de sarma sunt in mod inerent limitate la acele marimi de sarma pe care se vor adapta crestaturile lamelor de taiere. Un cutter scurt  de decopertare automata a sarmei il limiteaza la mai putine crestaturi si la o gama mai redusa de marimi de sarma decat majoritatea celorlalte tipuri de decapanti de sarma.

 

0 Shares
You May Also Like