Sanatate

Apa alcalina ionizata


Ce este apa alcalina ionizata?

Apa alcalina ionizata, mai este supranumita si apa vie, apa structurata, apa hexagonala, apa usoara, apa dedeuterizata, apa energizanta, apa anti-imbatranire, apa redusa, apa miracol, micro-apa, etc.

Cum se prepara si ce proprietati are apa alcalina ionizata?

Apa extrasa din orizontul acvifer de mare adancime intra in uzina de tratare a apei, unde este supusa unor procedee si proceduri fizico-chimice, printre care enumeram: eliminarea metalelor grele (prin procedura de filtrare nano-metrica in filtre cu filamente din aluminiu), eliminarea micro-organismelor (prin clorinare-oxigenare-centrifugare), reducerea concentratiei mineralelor dizolvate la valorile impuse de Legea potabilitatii apei (prin filtrare multi-media), deferizare, dedurizare (eliminarea ionilor de calciu-magneziu prin procedeul schimbului ionic), eliminarea bacteriilor (prin sterilizare in camp de radiatie in spectrul ultra-violet UV), etc.

Apa intra apoi intr-un complex de module de ionizare electrolitica, unde este divizata in fractiile alcalina, respectiv acida.

Apa acida ionizata (cu pH de la 2 la 7) contine ionul hidroniu H3O+, iar apa alcalina ionizata (cu pH de la 7,2 la 11) contine ionul hidroxil (OH-) , fiind astfel extrem de bogata in molecule de oxigen.

Cu cat concentratia de oxigen (ioni hidroxil) creste, cu atat pH-ul este mai mare, scara pH fiind logaritmica. De exemplu, un pahar de apa cu pH 11 are o concentratie de oxigen de 10.000 de ori mai mare decat un pahar cu apa obisnuita (pH 7).

In apa obisnuita, moleculele se grupeaza in clusteri (ciorchini) formati din 15-20 de molecule. Acesti clusteri, avand dimensiuni mari, sunt foarte putin mobili si nu pot ajunge sa hidrateze cele mai indepartate tesuturi ale corpului.

Beneficiile apei alcaline ionizate

Datorita proprietatilor sale descrise mai jos, apa alcalina ionizata este foarte importanta pentru organismul uman din urmatoarele motive:

 • Intareste sistemul imunitar
 • Reduce aciditatea din corp – cauza tuturor bolilor
 • Mareste absorbtia vitaminelor si mineralelor
 • Incetineste imbatranirea
 • Reduce riscul de cancer
 • Mareste hidratarea organismului
 • Curata colonul
 • Ajuta la pierderea in greutate

3 proprietati si beneficii ale unei ape alcaline ionizate

 1. Alcalina

pH -ul unui corp sanatos ar trebui sa fie in jur de 7.3. In functie de stilul de viata si obiceiurile alimentare ale unei persoane, pH-ul corpului poate scadea.

Cand acesta scade sub 7 pH este o zona acida si aceasta este zona in care oamenii incep sa dezvolte boli degenerative. Toate bolile pornesc de la faptul ca organismul este foarte acid. Consumand apa alcalina ionizata ajutam sistemul imunitar pentru a functiona corect si a nu deveni slabit prin dezvoltarea de boli.

 1. Antioxidanta

Cand apa de la robinet trece prin camera de electroliza a unui ionizator, ea se incarca si devine puternic antioxidanta. Aceasta este cea mai puternica si naturala forma de antioxidanti sub forma lichida de pe planeta.

Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi intr-un mod complet inofensiv. Radicalii liberi pot cauza distrugeri la nivel celular in organismul nostru.

Mentinand un nivel optim de antioxidanti poate ajuta tratamentele medicamentoase, previne oboseala cronica, sustine longevitatea si imbunatateste sanatatea.

 1. Microstructura

Gruparea moleculelor de apa alcalina ionizata este semnificativ mai mica comparativ cu apa imbuteliata sau apa de retea, ceea ce o face de 6 ori mai hidratanta decat orice alta apa.

Acest lucru mareste gradul de absorbtie la nivel celular reducand senzatia de balonare cand bem o apa obisnuita. Numeroase benficii sunt asociate cu acest fenomen de microstructura a apei.

Consumul unei cantitati ridicate de apa alcalin ionizata ajuta la detoxifiere prin imbunatatirea eliminarii – urina, transpiratie, defecatie.


View Comments
There are currently no comments.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.