Cum functioneaza un studio videochat

0 Shares
0
0
0

In ultima perioada vedem tot mai des reclame la studiourile de videochat, care au impanzit piata video si chiar ziarele de mica publicitate. Fete zambarete, debordand de energie si de incredere, te invita sa stai de vorba in cel mai liber mod, facand din asta o afacere banoasa. Iar cand vorbim despre bani, trebuie spus ca un studio de videochat iti poate aduce venituri considerabile.

Insa, pentru cei care cred ca un studio videochat se poate constitui doar dintr-un laptop si o camera web, se inseala amarnic. In realitate, e vorba de mult mai mult decat atat.

Iar atunci cand investesti, rezultatele nu vor intarzia sa apara. Sa vedem insa cum functioneaza un studio videochat in Mures si daca este mai rentabil sa investesti tu acesti bani sau, dimpotriva, sa profiti de ofertele de angajare ca model de videochat in aceasta industrie in plina ascensiune.

Operatori bine platiti

Primul lucru pe care trebuie sa-l stii despre un studio videochat este acela ca nu lucreaza cu amatori. Desi aparent avem de-a face cu oameni fara experienta, in timp, operatorii sunt cizelati si educati in spiritul industriei de videochat. Iar aici sunt cateva reguli simple care trebuie respectate, prima dintre acestea fiind discretia.

Fiind o meserie expusa, este clar ca operatorii, de cele mai multe ori de sex feminin, nu pot risca sa-si dezvaluie identitatea. Acesta este motivul pentru care multe operatoare folosesc pseudonime atunci cand se prezinta in fata publicului. Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare daca te gandesti sa deschizi un studio videochat este cel al platii operatorilor.

In ciuda concurentei de pe piata, salariile in aceasta breasla sunt unele peste medie, fiind de ordinul miilor de dolari pe luna. Acest lucru ar trebui sa iti dea de gandit, mai ales daca tinem cont ca toate aceste sume trebuie achitate in baza unui contract inregistrat la administratia fiscala, iar banii sunt impozitati pana la ultimul leut.

Tehnica de ultima ora

Nu in ultimul rand, trebuie spus ca un studio videochat nu functioneaza atat de simplu, cu un simplu telefon sau camera web rudimentara instalata pe laptopul nostru cumparat la reduceri de pe site-urile de profil.

In general, se foloseste tehnica foto/video de ultima ora, iar transmisiile sunt realizate prin intermediul unor sisteme live stream pentru care sunt necesare atat calculatoare puternice, precum si al unor servere de mare capacitate, inchiriate pe sume consistente.

Iar in ceea ce priveste imaginile transmise, acestea sunt captate prin intermediul unor camere video de inalta definitie, care ofera claritate si calitate a imaginilor, precum si transmiterea lor in timp real, de partea cealalta a firului.

0 Shares
You May Also Like