De ce cafeaua este cea mai populara bautura din lume?

0 Shares
0
0
0

Se spune despre cafea ca este cea mai populara bautura din lume (dupa apa), iar in urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect, si vom vedea de ce este cafeaua cea mai populara bautura din lume.

Exista in primul rand persoane care si-au creat o rutina ca in fiecare dimineata la micul dejun sa serveasca si o cafea. Altii s-au obisnuit sa bea cafea imediat ce ajung la birou, si stau la povesti cu colegii de servici.

Foarte multi oameni insa isi aleg cafea qualita Oro 1kg de la Espresso Cafe, pentru ca sunt constienti de beneficiile acesteia, si isi doresc sa profite la maxim de beneficiile cafelei. Veti descoperi si dvs. cateva beneficii ale acesteia in urmatoarele randuri.

Cafeaua iti protejeaza creierul.

Nivelurile ridicate de cofeina din sangele tau reduc riscul bolii Alzheimer. De asemenea, scade riscul de dementa, asa ca este firesc ca oamenii sa consume cafea qualita Oro.

Cafeaua iti imbunatateste starea de spirit, ajuta la combaterea depresiei si scade riscul de sinucidere.

Cofeina stimuleaza sistemul nervos central si stimuleaza productia de neurotransmitatori precum serotonina, dopamina si noradrenalina, care iti ridica starea de spirit. Doua cani de cafea pe zi previn riscul de sinucidere cu 50%.

Cafeaua reduce riscul de cancer colorectal.

Chiar si consumul moderat de cafea poate reduce cu 26% sansele dezvoltarii cancerului colorectal. Acest beneficiu protector creste odata cu consumul mai mare.

Reducerea riscului de cancer la ficat

Cercetatorii de la USC Norris Comprehensive Cancer Center au constatat ca cei care consuma 1-3 cesti de cafea pe zi au un risc redus de 29% de a dezvolta cancer la ficat (carcinom hepatocelular (HCC), care este cel mai comun tip. Tocmai din acest motiv, daca doriti sa preveniti aparitia acestui tip de cancer, est indicat sa consumati cafea.

Risc mai mic de guta

Iata inca un motiv pentru care se poate spune despre cafea ca este cea mai populara bautura din lume; riscul de a dezvolta guta (la barbati) scade odata cu cresterea consumului de cafea.

Acesta este un studiu amplu pe peste 50.000 de barbati. Tinand cont si de acest detaliu, sansele barbatilor care beau cafea qualita Oro sunt mai mici sa se confrunte cu o asemenea afectiune, decat a celor care nu beau cafea.

Previne deteriorarea retinei

Un studiu al Universitatii Cornell a aratat ca cafeaua poate preveni deteriorarea retinei din cauza stresului oxidativ. Cofeina nu este vinovata aici, ci acidul clorogenic (CLA), care este unul dintre antioxidantii puternici gasiti in boabele de cafea.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atunci cand vine vorba despre cafea, unii si-au facut un obicei din a bea cafea, altii o servesc la servici in timp ce stau cu colegii la povesti, in timp ce alte persoane beau cafea datorita beneficiilor sale.  Cei care beau cafea datorita beneficiilor sale, cu siguranta isi vor alege o cafea de cea mai buna calitate, precum cafea qualita Oro.

Tinand cont de aceste detalii, se poate spune despre cafea ca are toate motivele pentru a fi considerata cea mai populara bautura din lume.

0 Shares
You May Also Like