Cum poti schimba singur tastatura unui laptop?

0 Shares
0
0
0

Cum poti schimba singur tastatura unui laptop?In ultimii ani de zile, laptopurile au inceput sa fie din ce in ce mai indragite de catre utilizatori, astfel ca incetul cu incetul, le-au luat fata calculatoarelor, ceea ce face ca in prezent, majoritatea utilizatorilor care isi doresc un echipament pentru acasa, opteaza pentru un laptop in defavoarea unui calculator.

Piata laptopurilor este plina de tot felul de echipamente, asa ca poti sa iti indrepti atentia spre un model de laptop nou de exemplu, asta in conditiile in care vei solicita foarte mult echipamentul, si vei vrea ca acesta sa fie unul performant.

In cazul in care ai nevoie de un laptop care sa iti ofere performante ridicate, insa nu ai o suma mare de bani la dispozitie pentru a achizitiona un model nou, atunci poti sa optezi pentru un laptop refurbished, si cu siguranta acesta te va multumi din toate punctele de vedere.

Daca in schimb, alegi cea mai ieftina varianta, atunci modelul ales de tine va fi unul second hand, insa in acest caz, trebuie sa alegi cu o foarte mare grija dispozitivul, pentru a nu te trezi cu tot felul de surprize neplacute.

Au fost depistate o multime de cazuri in care utilizatorii si-au cumparat un echipament second hand, iar la scurt timp au fost nevoiti sa caute si o tastatura laptop, datorita faptului ca tastatura existenta nu mai functiona in mod corespunzator.

In cazul in care optezi si tu pentru un laptop second hand, iar la scurt timp de la achizitionarea acestuia, tastatura nu mai functioneaza in mod mod corespunzator, fie alegi sa iti duci echipamentul la un service, acolo unde personalul calificat iti va inlocui tastatura, fie vei inlocui tastatura pe cont propriu.

Ideal ar fi sa alegi prima varianta, pentru ca expertii de la un service de reparatii laptopuri si calculatoare se intalnesc zilnic cu astfel de situatii. In cazul in care insa esti cat de cat priceput, atunci cu siguranta te vei descurca si tu sa faci aceasta reparatie.

Pentru a inlocui tastatura echipamentului, mai intai de toate trebuie ca acesta sa fie deconectat de la sursa de energie electrica, dupa care trrebuie inlaturata si bateria, dupa care poti cauta in partea de jos a carcasei echipamentului acele suruburi care trebuiesc desfacute pentru a lua jos tastatura.

Odata ce vei desface aceste suruburi, vei putea sa indepartezi tastatura echipamentului, dupa care vei putea aseza pe acelasi loc tastatura noua, dupa care vei pune la loc suruburile si totul va fi in regula.

Odata ce ai terminat aceasta operatiune, va trebui sa asezi la loc bateria echipamentului si sa il deschizi pentru a verifica daca tastatura este functionala.

In ciuda faptului ca o astfel de operatiune de inlocuire a tastaturii laptopului nu pare una foarte dificil de efectuat, trebuie sa fii sigur pe tine ca poti sa faci duci la bun sfarsit o astfel de munca.

In cazul in care consideri ca aceasta este o munca destul de dificil de efectuat, si nu te descurci, atunci cu siguranta nu trebuie sa incepi inlocuirea tastaturii pe cont propriu, ci trebuie sa iti duci laptopul la un service, pentru ca aceasta operatiune sa fie efectuata de catre experti.

0 Shares
You May Also Like