Cum se cumpara un cablu de date?

0 Shares
0
0
0

Cum se cumpara un cablu de date?Multi dintre noi vor avea cateva cabluri de date pe USB si cabluri de incarcare pentru telefonul mobil, adica unul la domiciliu, unul in birou, unul mereu atarnat de laptop.

Ati intampinat problema incarcarii lente sau, cel mai rau, nu puteti incarca cu cablul USB suplimentar pe care l-ati cumparat? Poate ca puteti gasi solutia dupa ce ati citit acest acest articol despre cablu de date.

In primul rand, desi majoritatea cablurilor USB arata la fel la exterior, in interior pot fi diferite, si daca unele pot incarca telefoane altele nu pot sau o fac foarte lent, pe cand anumite cabluri functioneaza la fel de bine ca si cablul USB original care vine cu telefonul dvs. si anumite cabluri pot chiar sa  incarce mai repede decat cablul original.

Exista 5 fire in interiorul cablurilor USB 1 si USB 2 si exista mai multe intr-un cablu USB 3.0. Deoarece majoritatea telefoanelor mobile utilizeaza in prezent conectorul USB 2.0, USB 3.0 nu mai este subiectul nostru aici.

Cele 5 fire sunt:

2x 28 linii de date AWG

2x conductori de alimentare AWG 20-28

1x cablu de scurgere

iar cele 5 fire sunt conectate la cei 5 pini din conectorul micro-USB.

De fapt, exista doua tipuri de cablu USB: complet si sub-canal. Diferenta principala dintre acestea este ca un cablu cu capacitate maxima poate fi utilizat pentru periferice tipice care functioneaza la o viteza de semnalizare de 480 Mbps (viteza mare), in timp ce subcanalul unu cu o viteza de semnalizare de 1,5 Mbps (viteza standard). Constructia in interiorul cablului este diferita.

Dupa cum puteti vedea din diagrame, cablul USB complet evaluat este protejat cu panglica si folie de aluminiu. Probabil ca puteti vedea cateva coduri imprimate pe un cablu USB de buna calitate, inclusiv ceva asemanator: “28AWG / 2C si 24AWG / 2C” sau “28AWG / 1P + 24AWG / 2C”.

Primul cod este in mod normal specificatia perechii de semnal de date, care este in mod normal 28AWG. “2C” inseamna 2 conductori, iar “1P” sau “1Pr” inseamna 1 pereche. “2C” si “1P” sunt practic aceleasi.

Partea importanta este al doilea cod, care este specificatia perechii de distributie a energiei. Cerinta minima este 28AWG, iar cu cat numarul AWG este mai mic, cu atat mai bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca firul AWG inferior este mai lent, deci rezistenta electrica este mai mica.

Prin urmare, incarcarea cu un cablu USB “28AWG / 1P + 28AWG / 2C” este in mod normal mai lenta decat la un cablu “28AWG / 1P + 24AWG / 2C”.

Anumite cabluri USB sunt livrate cu o bara de ferita la un capat, ceea ce inseamna filtrarea zgomotului de inalta frecventa pentru imbunatatirea transferului de semnal.

Ca o concluzie, atunci cand cumparati un cablu USB suplimentar pentru a incarca telefonul mobil, ar trebui sa cautati:

Suport USB 2.0

Rata de transfer de date de mare viteza de 480 Mbps

Ambalajul mentioneaza ca este un cablu de “incarcare” si nu doar un cablu “de date”

Conductori de putere de 24AWG / 2C sau mai bine (pentru viteza de incarcare mai rapida)

(optional) bile de ferita

Amintiti-va sa nu cautati numai informatiile de pe ambalajul cablului. Uneori veti gasi ca specificatia tiparita pe cablu este diferita de cea specificata pe ambalaj.

 

0 Shares
You May Also Like