Cum stii ca ai ales avocatul potrivit?

0 Shares
0
0
0

In cazul firmelor de avocatura, mai mare nu este neaparat mai buna, cu atat mai putin cea mai buna. Daca doresti o atentie personala, poti constata ca o firma de dimensiuni medii sau mai mici va fi la fel de atenta.

Firmele de avocatura care au fotografii de grup cu toti functionarii si secretarii incearca sa para mai mari pentru a concura cu firme mega cu zeci sau sute de avocati. Dar in analiza finala dimensiunea nu conteaza, mai mare nu este mai bun decat mai mic, nici mai mic decat mai mare. Ceea ce conteaza este ingrijirea si atentia personala.

Cauta experienta in afaceri. Daca avocatul de afaceri te va sfatui in legatura cu afacerea  este dificil sa spuni ca experienta  este o necesitate. Din nou, este vorba de diferenta dintre relatia cu un asociat de juniori doar in afara scolii si cu cineva care are maini practice reale in ceea ce priveste experienta in afaceri.

Nu te concentra doar asupra ratei tarifare. Daca eziti intre cineva care costa mai putin si alt avocat putin mai mult nu te decidei cu strictete la cost. Ceea ce conteaza sunt doua lucruri: mai intai ce va fi proiectul final si, pe de alta parte, ce valoare va fi primit. Pana la urma, daca celalalt avocat poate face o treaba mai buna nu trebuie sa te gandesti prea mult.

Cauta pe cineva cu care te vei bucura sa sa stai la o cafea. Daca relatia cu avocatul de afaceri va fi de succes, trebuie sa te conectezi cu el (ea) pe baza personala. Este in avantajul tau sa-ti lasi avocatul in viata ta ca un cvasi-prieten. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa existe chimie personala.

Fii un bun client!

Din perspectiva avocatului, un client bun este o persoana de afaceri care face urmatoarele:

Prezinta toate faptele cazului in mod corect fara exagerare sau inselaciune. Spune-i avocatului totul, nu doar faptele care te ajuta. Restul povestii iese intotdeauna si, de obicei, cu consecinte negative.

Considera avocatul drept consilier divort si probleme juridice si ca un avocat de incredere.

Are un set bine organizat de documente relevante.

Ofera prompt si alte documente si informatii la cerere.

Accepta ca fiecare caz are puncte slabe si lucreaza cu avocatul pentru a dezvolta o strategie pentru a minimiza punctele slabe.

Recunoaste ca avocatul nu poate garanta rezultatul, dar poate doar sa ofere o sustinere efectiva pentru a produce cel mai bun rezultat, adesea ca urmare a negocierii sau a medierii.

Daca este necesar un examen de descoperire sau de judecata, trebuie sa te pregatesti sa depuni marturie.

Solicita clarificari cu privire la toate aspectele neclare.

Intelege ca, in materie de litigii, este imposibil sa prezinte cu precizie taxele, dar ca avocatul va furniza cu bucurie estimari ale etapelor iminente ale cazului.

Plateste agenti de retinere atunci cand este intrebat si stabileste conturile intermediare prompt atunci cand sunt redate.

Asculta recomandarile avocatului cu atentie si ofera instructiuni rezonabile.

0 Shares
You May Also Like