Cum trebuie sa circul cand ploua afara?

0 Shares
0
0
0

Cum trebuie sa circul cand ploua afara?Cand conditiile meteo nu sunt bune, traficul devine infernal, iar accidentele isi fac simtita prezenta. Pentru ca niciodata nu stii ce se poate intampla, daca esti sofer ai nevoie de o polita RCA. Ea acopera mai multe daune decat o poate face o asigurare CASCO.

Daca vrei sa inchei un RCA auto ieftin, trebuie sa il inchei online pe site-ul www.rcautoieftin.ro. Vei gasi pe site informatiile necesare. De ce sa stai la cozi pentru a incheia un RCA auto iefint, cand o poti face online in cateva minute?

Pe timp de ploaie masinile circula greu. Este important sa ai grija la trafic atunci cand conditiile meteo nu sunt foarte bune.

Din moment ce afara ploua, intervin anumiti factori de risc, factori care in cele din urma duc la ingreunarea traficului. Vizibilitatea se reduce, deoarece stropii de ploaie reduc din vizibilitate. Pe timp de ploaie distantele dintre autovehicule se apreciaza mult mai greu, la fel si vitezele, fapt pentru care e normal ca masinile sa circule mai greu.

De asemenea, din cauza ploii, pe carosabil se formeaza mazga, ceea ce inseamna ca soferii trebuie sa conduca mai atent si mai incet. Daca circuli cu masina atunci cand ploua, probabil stii ca in astfel de conditii, datorita faptului ca te concentrezi mai mult la trafic, obosesti mai repede, ceea ce inseamna ca circuli mai incet pentru a nu provoca accidente.

Un alt factor de risc pe timp de ploaie il reprezinta picaturile de apa care sar de la celelalte masini aflate in trafic, ceea ce duce din nou la reducerea vizibilitatii. Asadar sunt o multime de factori de risc ce pot aparea, fapt pentru care e important sa mergi cu atentie.

Ca totul sa fie bine, trebuie sa ai grija cum conduci si sa-ti pregatesti masina pentru astfel de situatii. Cum anume o poti pregati? Verifici sistemul de rulare, dezaburirea, climatizarea, presiunea si pneurile, verifici sistemul de lumini, semnalizarea, stergatoarele de parbriz si instalatia de spalare a parbrizului. De asemenea, trebuie curatate, farurile, numarul de inmatriculare si parbrizul.

E important sa pastrezi distanta dintre autovehicule mai mare in astfel de situatii, sa eviti comenzile bruste si sa franezi din timp cand e nevoie (folosind frana de motor). Circulatia pe timp de ploaie nu se face in graba, ci usor pentru a evita pericolele.

Foloseste in permanenta instalatia de spalat parbrizul si stergatoarele si daca parbrizul se murdareste si stergatoarele nu ajung pentru a-l curata, gaseste un loc in care sa tragi pe dreapta si sterge-l cu o carpa.

Cel mai bine e sa fii atent si sa circuli pe timp de ploaie doar atunci cand e foarte urgent sau atunci cand esti odihnit. Unora li se ba parea o banalitate sa circule atunci cand ploua, insa, nu toti soferii se adapteaza la fel conditiilor meteo nefavorabile.

Nu uita ca ai o singura viata si ca e importanta. Nu uita ca cineva drag te asteapta acasa. Aceste doua aspecte sunt importante pentru orice sofer. Drumuri bune sa ai!

0 Shares
You May Also Like