Cursuri de remodelare corporala

0 Shares
0
0
0

Cursuri de remodelare corporala
Daca exista  persoane care doresc sa invete sa foloseasca aparetele de drenaj limfatic sau sa stie si mai mult in domeniul remodelarii corporale, atunci pot frecventa cursurile speciale de remodelare corporala.

In primul rand, persoanele calificate in ocupatiile urmatoare: masaj, reflexoterapie, kinetoterapeuti, asistenti medicali, cosmetica sunt persoanele care cel mai usor pot obtine atestate care sa le dea dreptul de a practica drenajul limfatic. Dar iata ca si alte persoane care respecta conditiile de mai jos pot sa faca acest lucru.

Cursurile se desfasoara in anumite locatii si perioade din an. La preturi promotionale si cu durata de mai multe sedinte, cu serii de 1 la 5 persoane, se ofera consiliere cu ajutorul unui trainer pentru ca la final aparat drenaj limfatic sa nu mai aiba secrete.

La un curs se pot dezbate urmatoarele teme: cauzele care duc la inflamatia tesutului adipos, notiuni de anatomie si fiziologie despre sistemul limfatic, circulator, endocrin, digestiv, etc. Apoi pentru ca cel mai important este pacientul, trebuie sa se faca o anamneza, aici la curs se va acorda o mare atentie identificarii tipului de tesut, de celulita, contraindicatiilor, stabilirii pachetelor de tratament.

Foarte important este capitolul acordat cunoasterii aparatelor de drenaj limfatic, modul lor de functionare. Intr-o alta sedinta din curs se face consilierea in privinta achizitionarii unui astfel de aparat drenaj limfatic, pachete si tarife corespunzatoare, legislatia saloanelor, despre agenda de programari, evidenta clientilor, evidenta incasarilor si platilor, abonamente, etc.

In alte sedinte ale cursului se vor studia in amanunt toate procedurile care se pot aplica, cel putin notiuni de baza despre consultatii, electrostimulare, cavitatie,  drenaj limfatic manual si cu aparate, lipolaser, radiofrecventa, etc. La cursuri de asigura materiale consumabile, suporturi de curs si diplome de specializare.

Doar cursantii care vor obtine diplomele de specializare corespunzatoare pot practica in saloane de infrumusetare sau cabinete medicale remodelarea corporala in conditii de maxima siguranta si clientii pot beneficia de rezultatele cele mai reusite, asigurandu-se ca personalul este calificat, si ca nu vor avea nicio problema in privinta unui tratament foarte bun, recomandat de medicul lor, dar nu medicul executa drenajul, ci personalul calificat, prin urmare, acest personal trebuie sa cunoasca toata procedura, nu pot pur si simplu sa porneasca aparatul de drenaj limfatic fara a avea notiunile enumerate mai sus.

Mult mai indicat este ca personalul sa fie din domeniu, pentru ca este relativ dificil de sperat ca doar printr-un curs alte persoane necalificate pot invata atat de rapid sa foloseasca aparatul, si sa consilieze pacientii in domeniul medical, de aceea la aceste cursuri se aleg cursantii in functie de specializarile pe care le au in domeniul medical, sau daca o persoana care nu are specializare frecventeaza cursurile nu va primi atat de usor diploma de specializare, fiind necesare si alte calificari anterioare cursului, pentru ca totusi este doar un curs dupa care persoanele care nu au notiuni de baza in institutii acreditate vor fi doar initiati, deci nu vor putea practica, insa pot in continuare studia si isi pot continua calificarea.

0 Shares
You May Also Like