De ce este mezoterapia o tehnica atat de cautata?

0 Shares
0
0
0

De ce este mezoterapia o tehnica atat de cautata?Mezoterapia ofera, rezultate bune in tratarea cojii de portocale, in timp ce participa activ la eliminarea apei si ajuta circulatia sanguina. Se adreseaza mai degraba pacientilor care nu pierd prea multa greutate, dar care doresc sa scape de “suprafata” celulitei sau de interventia perfecta la liposuctie.

Este esential sa se optimizeze eficacitatea acesteia pentru a se asocia cu un tratament general pentru slabire. Pentru ca este o terapie foarte apreciata au aparut foarte multe firme care vand aparat mezoterapie.

In principiu, mezoterapia ofera rezultate bune in tratamentul principal. Dar din nou, acest act medical ramane o tehnica de suprafata. Permite refacerea pielii fara a atinge celulele adipoase. Rezultatele sunt, prin urmare, mult mai putin convingatoare in ceea ce priveste pierderea volumului localizat.

Pentru o reducere vizibila a celulitei si excesului de greutate, este mai recomandabil sa asociati mezoterapia cu alte tehnici, cum ar fi drenajul sau electroterapia.

Mezoterapia in practica

Aceasta metoda de medicina estetica este oferita barbatilor si femeilor, ori de cate ori este necesar.

Doar dupa o examinare medicala amanuntita sub forma interogatoriului mesoterapeutul isi poate crea propriul “cocktail” in functie de tulburarea care trebuie tratata. Medicul isi selecteaza apoi produsele in functie de necesitatile pacientului, si anume o asociere de substante bazate pe vitamine, minerale, aminoacizi si, uneori, acid hialuronic hidratat diluat.

Solutia poate fi modificata in timpul consultarilor pentru a se adapta la evolutia problemei. Este evident ca frecventa si durata sesiunilor sunt determinate de importanta si vechimea lor. “Pentru o ingrijire standard, este nevoie de 3 pana la 4 sesiuni de aproximativ douazeci de minute, la fiecare 10-15 zile, apoi in fiecare luna in tratamentul principal.

Apoi, 2-3 sesiuni la fiecare 3, 6 sau 12 luni, pentru tratament de intretinere care se stabileste in functie de varsta si natura fiziologica a pacientului “, adauga Michel Tordjman. Din nou, pretul variaza in functie de durata sesiunii si de zonele care trebuie tratate.

Pe partea de instrumente, mezoterapia estetica se practica folosind doua tehnici diferite.

Prima este manuala, adica cu o seringa insotita de un mic ac foarte scurt, care patrunde rapid in piele intermitent, fara a depasi bariera grasa. Fie asistat, cu un fel de pistol automat, un injector electronic numit meso-infuser, care inlocuieste seringa si este responsabil pentru distribuirea lichidului prin presiune asupra zonelor ranite.

Ambele metode sunt aproape nedureroase si se practica fara anestezie. Pentru cei mai sensibili pacienti, este posibila aplicarea cremei anestezice cu 30 minute inainte de sesiune. Pentru a evita orice risc de transmitere (HIV, hepatita …), materialul folosit este steril si va fi schimbat dupa fiecare tratament.

In cele din urma, daca mesoterapia va atrage, stiti ca, la fel ca toate tratamentele estetice, nu este decontat de casa de asigurari.

Va recomandam ca inainte de a apela la asemenea tramente sa comunicati cu medicul dumneavoastra si sa ii cereti toate indicatiile medicului de familie pentru ca el stie cel mai bine istoricul vostru. De asemenea, daca vi se recomanda anumite analize inainte de a incepe tratamentul va recomandam sa le faceti pe toate pentru a nu risca efecte neplacute.

0 Shares
You May Also Like
Rochii de seara

BeautyRochii superbe de seara

Rochiile sunt articolele de vestimentatie pe care femeile le adora dat fiind faptul ca atunci cand poarta o…