Trecerea de la o centrala termica conventionala la una in condensare

0 Shares
0
0
0

Familiile care locuiesc la bloc, mai mult ca sigur abia asteapta momentul in care sa treaca de la incalzirea la comun, la incalzirea oferita de catre acele centrale termice care au un consum mai mic de energie.

Sunt insa si familii care au optat pentru centralele termice conventionale acum mai multi ani de zile, iar acum isi doresc o schimbare, pentru a avea plata mai mica a facturilor pe timpul sezonului rece.

Aceste familii au de gand sa treaca acum de la centralele termice conventionale la centralele termice in condensatie, care asigura un consum redus de gaze natural, si despre care specialistii sustin ca sunt cele mai eficiente sisteme de incalzire pentru apartamente, insa in cazul acestor centrale exista si un cost pe care unii il afla prea tarziu.

In situatia in care se doreste montarea unei centrale termice in condensatie, este nevoie neaparat sa existe o scurgere care sa evacueze condensul in imediata apropiere a locului unde se va monta centrala in condensatie noua.

Este foarte importanta racordarea evacuarii condensului la canalizarea/scurgerea locuintei, datorita faptului ca, condensul nu poate sa se efaceze singur in exterior, pentru ca astfel exista pericolul de inghet. Nu se poate folosi nici un recipient, pentru ca unele centrale pot sa produca mai mult de 20 de litri de condens pe timpul unei zile de iarna.

In situatia neplacuta in care condensul nu poate sa se evacueze in canalizarea imobilului prin realizarea unei pante descendente, atunci se impune montarea unei pompe care are rolul de a evacua condensul, iar aceasta operatiune are un cost estimative de aproximativ 500 de lei, pret care include si pompa dar si manopera.

La centralele termice in condestatie, este important de precizat faptul ca nivelul de eficienta este ridicat, iar astfel se va putea economisi aproximativ 35% din energia consumata, deci consumul va fi cu aproximativ 35% mai mic decat consumul unei centrale conventionale.

Functionarea unei centrale in condensatie inseamna refolosirea acelor gaze arse, si care in mod normal ar fi fost evacuate. Odata cu folosirea acestui sistem de incalzire, gazelle arse vor fi transformate in caldura, prin reincalzirea apei care provine din circuitul de incalzire.

Practic, aburul produs la arderea gazelor va fi folosit pentru reincalzirea de retur, iar in acest fel, central ava folosi mult mai putina energie, asa ca se va produce si o incalzire similara cu cea de la o centrala conventionala, insa se va obtine si un consum mare de energie.

Daca stam sa ne gandim putin, costurile unei centrale in condensatie sunt aproximativ egale cu preturile unei centrale conventionale, asa ca daca ai de gand sa iti cumperi o centrala, poti oricand sa alegi o asemenea centrala.

Trebuie insa sa fii atent la perioada de garantie a acestia, dar si la perioada post garantie, si este important sa iti alegi o centrala termica in condensatie de la un producator de top de pe piata.

Asadar, apoti alege cu toata increderea pentru locuinta ta o astfel de centrala termica.

0 Shares
You May Also Like