De ce sa mergi la veterinar chiar dacă nu pare cazul?

0 Shares
0
0
0

De ce ai duce o mașină care funcționează unui mecanic? De ce ți-ai testa nivelul de chimicale din piscină? Am fost obișnuiți și am realizat că este mai bine să menținem totul în cea mai bună stare în loc să reparăm sau să înlocuim constant orice.

Autovehiculele și aproape orice sistem vor da semnale de avertizare precum un sunet, o vibrație sau pur și simplu nu își vor mai îndeplini concret scopul. Și din păcate, aceste strigăte de ajutor apar frecvent după ce au survenit deja daune (dar sperăm că aceste daune pot fi reparate).

Majoritatea proprietarilor de animale de companie se interesează cu privire la îngrijirea medicală relativ din momentul în care animalul lor de companie deja nu se simte bine. Accidentele, apariția bruscă a unor afecțiuni care sunt vizibile: acestea sunt aspecte evidente care necesită atenție.

Dar poate cea mai bună cale este de fapt preocuparea constantă acordată nevoilor de îngrijire a animalului de companie prin vizitarea unui cabinet veterinar tocmai pentru detectarea din timp a eventualelor probleme înainte ca acestea să devină critice.

Animalele de companie nu se aseamănă unei instalații sanitare care nu ne anunță că este pe cale să cauzeze o inundație… pur și simplu se întâmplă. Un bec nu te avertizează că este pe cale să se ardă. Animalele de companie nu au un sistem de avertizare care să ne comunice când ceva nu este în regulă.

Poți să îți dai seama de suferințele lor, într-adevăr, prin observarea anumitor mici detalii, însă foarte multe animale își ascund în mod natural propriile afecțiuni tocmai pentru că în sălbăticie, ele se pot apăra doar prin acest mod.

Prin urmare, se pot vedea semnele unei afecțiuni și din timp. Desigur, un factor important ce trebuie avut în vedere este vârsta.

Este deosebit de important ca din momentul adopției să mergi cu animăluțul de companie la un control veterinar, să te ocupi de setul de vaccinuri, în cazul în care este vorba despre un câine sau o pisică, identificarea corectă a sexului dacă discutăm despre păsări exotice sau rozătoare, de pildă, și chiar identificarea anumitor afecțiuni ereditare de care trebuie să ții cont în creșterea și îngrijirea animalului tău de companie.

Alte semne care te pot pune pe gânduri cu privire la sănătatea animalului de companie pot fi observate din timp din punct de vedere comportamental, spre exemplu, este mai puțin activ, bea mai multă apă, fuge sau zboară mai puțin, petrece mai puțin timp cu tine, e moleșit. Aceste schimbări pot fi destul de subtile și adesea nu ne indică o problemă anume.

Mergi la medicul veterinar! Acesta este pregătit să înțeleagă orice schimbare din timp și este înarmat cu tot felul de teste simple și neinvazive, prin care poate detecta cauzele problemelor și poate face o serie de recomandări specifice pentru a rezolva sau cel puțin pentru a stabiliza o problemă înainte de a fi prea târziu.

Tu și medicul tău veterinar sunteți parteneri în îngrijirea sănătății animalelor de companie. Scopul este prevenirea sau cel puțin depistarea precoce a oricărei boli. Inconvenientele și costurile sunt mult mai mici și, de fapt, probabilitatea succesului îngrijirii preventive este mult mai mare decât după ce situația este una agravată.

Medicii cabinetului veterinar Suceava FANVET sunt pregătiți cu aparatură de ultimă generație și cu multă răbdare tocmai ca prietenul tău necuvântător să fie cât mai bine îngrijit și tratat.

0 Shares
You May Also Like