DE STIUT inainte de apelezi la serviciul rent a car

0 Shares
0
0
0

Inchirierile auto se numara printre serviciile neexplorate pe deplin de romani, deci un trend inca in descoperire in Romania. Astfel, multi nu stiu implicatiile pe care le presupune inchirierea unei masini, si cu atat mai putin responsabilitatea de care trebuie sa dea dovada pentru a evita multe situatii neplacute.

In acest scop, iti prezint in randurile de mai jos cateva sfaturi care iti pot fi de folos atunci cand te afli in situatia de a apela la serviciul rent a car Bucuresti.

Gandeste-te ce model de masina ai dori sa inchiriezi

Inainte de te decide asupra unei firme de inchirieri auto, este bine sa stii macar ca idee ce tip de masina ai nevoie. Daca pleci in concediu cu familia si luati cu voi multe bagaje, atunci ai nevoie de un SUV sau VAN. In cazul in care iti doresti sa economisesti bani, atat in ce priveste costul inchirierii cat si la combustibil, este recomandat un autoturism mic si fiabil. Vezi in acest sens plantforma de masini disponibile de la TRAX AUTO, la sectiunea Low cost.

Marimea insa nu e singurul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere. Ia in calcul si optiunea unei masini prietenoase cu mediul inconjurator sau una cu transmisie automata, atunci cand ai aceasta posibilitate. Dupa ce ti-ai facut o idee cu privire la tipul de masina dorit, poti trece la urmatoarea etapa – cautarea firmei potrivite.

Ce ai de facut inainte sa inchiriezi masina?

Primul pas de parcurs consta in analizarea cu atentie a ofertelor existente pe piata. Studiaza varietatea masinilor si preturile aferente, companiile disponibile si toate serviciile extra existente. Fa o lista cu toate firmele care te intereseaza! Acum, nu urmeaza decat sa o identifici pe aceea care se pliaza cel mai bine pe nevoile si cerintele pe care le ai.

Nu ar fi rau sa consulti lista de preturi pentru optiunile suplimentare, daca ai intentia sa optezi pentru unele dintre ele. Poate fi vorba despre scaunul de copil, sofer personal, lanturi de iarna, internet, telefon sau laptop, portbagaj auto, etc.

Intereseaza-te de la bun inceput care este varsta minima pentru care este permisa inchirierea unei masini. Conditia varstei de regula variaza in functie de politica firmei pentru care ai optat – de exemplu, unele firme nu accepta clientii cu varsta sub 21 de ani sau cei care nu detin cel putin 12 luni de experienta de condus.

Tot la aceasta etapa este necesar sa afli care este valoarea depozitului initial, a garantiei percepute si care sunt modalitatile de plata acceptate, precum si toate documentele de care ai nevoie pentru a putea inchiria autoturismul dorit.

Urmand cu strictete acesti pasi, ai certitudinea faptului ca ai identificat compania de inchirieri auto care ti se potriveste si la care vei putea apela pentru mult timp de acum inainte.

De asemenea, trebuie sa stii perioada pentru care urmeaza sa inchiriezi masina, pentru ca in functie de asta este posibil sa ai parte de o reducere consistenta. Iti recomand sa apelezi la companii cu nume sonor precum TRAX AUTO pentru a beneficia de preturi corecte si servicii ireprosabile. Astfel, te poti trezi cu taxe ascunse sau cu alte evenimente neplacute care iti vor lasa un gust amar.

Ce trebuie sa stii cand semnezi contractul cu firma de inchirieri auto?

Pentru ca este vorba despre un contract pe care il inchei prin propria-ti semnatura, este esential sa citesti cu atentie fiecare pagina. Este bine sa verifici daca toate conditiile discutate telefonic sau prin e-mail cu agentul se regasesc in clauzele contractului.

Inainte de a-ti pune semnatura finala iti recomand sa verifici starea autovehiculului si nivelul de combustibil impreuna cu un reprezentant al firmei si eventual sa faci niste fotografii masinii. Intreaba care sunt penalizarile pentru intarzierea la preluare sau la predare si daca sunt percepute taxe in plus pentru ca masina sa iti fie adusa direct la aeroport.

Intr-un final, nu ramane decat sa acorzi masinii o grija deosebita, intocmai ca si cand ar fi a ta. Este important a respecti regulile de circulatie si sa nu te urci la volan sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive, care iti vor putea afecta concentrarea in timpul condusului. Recomandarea mea ramane aceeasi, TRAX AUTO, pentru colaborari de durata si experiente placute de fiecare data.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like