Despre experientele placute si mancarea delicioasa din Baia Mare

0 Shares
0
0
0

millenniumDe curand m-am intors din Baia Mare, unde am petrecut aproape 30 de zile in interes de serviciu. Pentru inceput, as vrea sa spun doar ca sunt multumit de ceea ce am vazut in Baia Mare, am fost placut surprins sa remarc curatenia din oras si ma bucur ca am fost repartizat in aceasta parte a Romaniei, locul unde “se agata harta-n cui”, asa cum le place maramuresenilor in special sa spuna.

Timp liber am avut prea putin ca sa pot vizita mai multe locuri si obiective turistice, asa cum mi-am propus, insa am profitat de weekend-uri si am ajuns la Brasana, Sapanta, la pastravariile din judet, am vazut oameni care purtau cu mandrie hainele specifice zonei si am aflat cate ceva despre obiceiurile din Maramures, care, spre surprinderea mea, inca se pastreaza.
Mi-a placut mult ceea ce am vazut, ce am vizitat si cu siguranta sunt locuri pe care oricand voi avea ocazia le voi vizita si bineinteles, recomanda si altora, celor care nu au ajuns sa vada Maramuresul.

Si daca tot am vorbit de recomandari, as vrea sa recomand cu incredere un local in care am mancat foarte des si in care m-am simtit bine, ori de cate ori am mers la masa ori am iesit putin seara (nu foarte tarziu). Toti cei care ajung in Baia Mare, trebuie sa mearga neaparat la restaurantul Millennium, in Centru Vechi. Spun asta pentru ca am mancat preparate delicioase, m-am simtit foarte bine, ospatarii au fost amabili, mancarea a fost adusa repede desi era destul de multa lume pentru ca se canta live (apropo – Trupa aceea canta ganial) si am mancat cateva deserturi extraordinare. Au propria cofetarie si n-ai cum sa nu gusti cate ceva de acolo.

Lasand la o parte recomandarile in ceea ce privesc locurile in care se mananca extraordinar in Baia Mare, vreau sa va spun ca am participat la o piesa de teatru cum nu mi-am imaginat ca mai exista. Oameni civilizati, foarte multi tineri, oameni cu bun simt care stiu sa aprecieze o piesa de teatru si toate intr-o sala excelenta din punct de vedere estetic. Am mai fost in cateva orase in incinta teatrelor, insa aceasta sala, desi cam micuta, e geniala. Felcitari pentru asta.

Baia Mare este un oras frumos, un oras care iti ofera posibilitati (de vizita, evident), ce iti ofera numeroase locuri in care poti sa-ti petreci timpul liber, iar la mancare, sunt printre cei mai buni 🙂

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like