Fii la curent cu tot ce trebuie sa stii despre chirurgia refractiva

0 Shares
0
0
0

Despre chirurgia refractiva trebuie sa stii ca are ca scop reducerea dependentei fata de ochelari sau de lentilele de contact. Prin intermediul chirurgiei refractive se pot trata 3 afectiuni extrem de frecvente: miopia, hipermetropia si astigmatismul.

Care sunt pasii pregatitori pentru chirurgia refractiva?

Medicul oftalmolog evalueaza pacientul oftalmologic si discuta despre istoricul sau medical: boli asociate, medicatia cronica si alergiile. De asemenea, se realizeaza si masuratorile specifice: keratorefractometrie cu si fara cicloplegic, fund de ochi, presiune intraoculara, topografie corneana, dar se testeaza si filmul lacrimal.

Cei ce opteaza pentru chirurgie refractica cu Medoptic ar fi bine sa cunoasca aceste lucruri.

Atentie! Celor ce folosesc lentile de contact le este recomandat sa nu le mai foloseasca cu 2 saptamani inainte de realizarea masuratorilor, respectiv cu o luna inainte de interventia chirurgicala.

Ziua operatiei: consumul de alimente si lichide nu este restrictionat. In schimb, pacientul nu are voie sa foloseasca orice fel de produs cosmetic, parfum sau deodorant.

In salon: pentru relaxare, in cazul in care pacientul isi doreste, i se administreaza un anxiolitic.

In sala de operatie: pacientul este acoperit de un camp steril, in timp ce sta intins pe patul operator. Fiecare ochi este pregatit cu un refractor care tine pleoapele deschise. Dupa ce suprafata corneana este pregatita, se aplica tratamenul laser.

Tratamentul laser dureaza doar cateva secunde – depinde de dioptria ce urmeaza sa fie corectata. In tot acest timp, pacientul tinteste cu privirea o lumina rosie. In final, timp de 7 zile, pacientul trebuie sa poarte o lentila de contact terapeutica.

Ce restrictii exista in prima luna dupa operatie?

In primul rand, pacientul trebuie sa evite praful si frecatul la ochi. Baile in mare si in piscina cat si sauna nu sunt recomandate. Totodata, evitarea efortului fizic excesiv este o alta recomandare pentru pacienti in prima luna dupa operatie.

Informatii despre recuperare si reactiile aferente

In cazul in care pacientul a fost operat la ambii ochi, condusul imediat nu este recomandat. S-ar putea ca dupa incheierea efectului analgezic, acesta sa resimta caldura, senzatie de nisip in ochi si chiar fotofobie. Totul tine doar cateva zile, timp in care pacientului ii este recomandat sa foloseasca ochelari de soare.

Dupa interventie, pacientul primeste picaturi speciale pe care sa le foloseasca timp de 5 saptamani. Acestea trebuie tinute la rece. Dupa cele 7 zile in care pacientul trebuie sa poarte lentilele de contact terapeutice, tratamentul consta doar in aplicarea picaturilor.

Nu trebuie trecut cu vederea controlul periodic. Indicat este ca dupa operatie acesta sa fie realizat la o luna si la 3 luni sau ori de cate ori se considera necesar.

Pentru mai multe detalii cu privire la chirurgia refractiva, cei interesati sunt invitati sa acceseze medoptic.ro.

DISCLAIMER: Informatii oferite de personal avizat, dar pentru ca fiecare caz este particular e nevoie de un consult de specialitate pentru a stabili conduita terapeutica. Evitati automedicatia!

0 Shares
You May Also Like