Invata cum sa gestionezi anxietatea cauzata de stiri?

0 Shares
0
0
0

Invata cum sa gestionezi anxietatea cauzata de stiri?Sunt vremuri tulburatoare. Abia incepem sa tinem COVID-ul sub control, si dintr-o data incepe un razboi. Informarea ne poate face sa ne simtim mai putin in control. Un flux constant de stiri dezastruoase are un impact negativ asupra sanatatii noastre mintale, deoarece genereaza anxietate legata de stiri.

Moduri de a face fata anxietatii legate de stiri

  1. Scapa de sentimentul de vinovatie. In primul rand, nu te simti vinovat ca trebuie sa iei o pauza de la stiri si sa iei protejezi sanatatea mintala. Doar pentru ca nu esti conectat 24 de ore pe zi, nu inseamna ca nu iti pasa sau ca iti lipseste empatia. Inseamna doar ca trebuie sa gasesti un echilibru sanatos intre a fi informat si coplesit. Acest lucru este deosebit de important in timpul unei crize globale. La urma urmei, daca nu ai grija de tine, nu vei putea sa-i ajuti pe altii. Anxietatea de stiri poate fi prea omniprezenta. Iata cateva idei de incercat.
  2. Analizeaza scenariile catastrofale.Cand observi ca ai un gand catastrofal, spune-ti ca este doar atat – un gand. In loc sa incerci sa prezici viitorul sau sa-ti imaginezi cel mai rau scenariu, concentreaza-te pe prezent.
  3. Fii recunoscator. Practicarea recunostintei poate reduce stresul si sentimentele de depresie. Daca ai norocul sa nu fii prins in evenimente dezastruoase, recunoaste acest privilegiu. Fi recunoscator pentru siguranta si securitatea ta – si, de asemenea, pentru laturile pozitive ale umanitatii care sunt, de asemenea, expuse in vremuri de criza.
  4. Odihneste-te. Anxietatea cauzata de stiri ne poate perturba cu usurinta tiparele de somn. Incearca sa practici obiceiuri sanatoase de somn. Incearca sa mergi la culcare in mod regulat la aceeasi ora in fiecare zi si permite-ti intre 7 si 9 ore de somn. Incearca sa minimizezi timpul petrecut in fata ecranelor si urmarirea stirilor inainte de culcare
  5. Ia masuri. Daca grijile tale sunt legate de un sentiment de neajutorare in fata evenimentelor mondiale, exista ceva ce poti face pentru a te simti mai mult in control. Acest lucru ar putea implica ajutarea altora sau implicarea in politica. De exemplu, poti face o donatie caritabila, poti face voluntariat sau poti semna o petitie.
  6. Ai grija de tine. Fa-ti timp in fiecare zi pentru a face ceva ce iti place si concentreaza-te pe altceva decat stirile si evenimentele mondiale. Poti face o baie, poti citi o carte, poti merge la o plimbare sau poti asculta muzica, de exemplu.
  7. Vorbeste cu cineva. Daca esti prins in stres, simtindu-te coplesit de anxietate sau depresie, mai ales daca interfereaza cu viata ta de zi cu zi, te poate ajuta sa vorbesti cu cineva. Acesta ar putea fi un prieten, un membru al familiei, medicul de familie sau un terapeut adulti Cluj Napoca.

Nu poti controla evenimentele mondiale si nici cantitatea si disponibilitatea presei de stiri din jurul tau. Dar iti poti controla relatia cu stirile pentru a gestiona anxietatea cauzata de acestea. Deci, incearca sa gasesti un echilibrul sanatos. Deconecteaza-te din cand in cand, respira profund si face ceva complet diferit pentru a-ti curata mintea. Informatiile vor fi in continuare acolo atunci cand te intoarci. Dar vei avea o minte mai calma si mai clara si vei fi mai capabil sa le gestionezi.

0 Shares
You May Also Like