La ce ajuta uleiul de canepa?

0 Shares
0
0
0

Trtatament pentru psoriazisCanepa este o planta care face parte din specia Canabis Sativa, si este o planta dioica, ceea ce inseamna ca poate fi separata in plante masculine si feminine.

Aceste plante au servit o mare varietate de scopuri de mai bine de 10.000 de ani: pentru fibre (din tulpinile plantei), proteine ​​(din seminte) si uleiuri si portii fumabile (din frunze si flori).

Fibrele de canepa pot fi folosite pentru a realiza articole, inclusiv hartie, imbracaminte, tesaturi pentru mobilier, franghie si materiale de constructie.

Intreaga planta de canepa, de la tulpina la seminte, poate fi folosita si pentru a produce combustibil si materii prime, insa atunci cand ne gandim la canepa, mai intai de toate ne vine in minte uleiul care poate fi obtinut din aceasta planta, si care este un remediu popular.

Sustinatorii sai prezinta dovezi anecdotice pentru proprietati curative, de la imbunatatirea acneei la tratarea cancerului, si pana la incetinirea progresiei bolilor de inima si a Alzheimerului.

Despre ulei de canepa vom discuta in randurile care urmeaza, si puteti afla o serie de informatii foarte utile, cu privire la scopurile in care poate fi acesta utilizat, si la ce ajuta. Deci, cu siguranta este foarte important sa cititi pana la final.

Ulei de canepa, PMS si menopauza

Un studiu realizat in anul 2011 sugereaza ca simptomele fizice sau emotionale asociate sindromului premenstrual sunt potential cauzate de sensibilitatea la hormonul prolactina care poate fi legata de prostaglandina E1 scazuta (PGE1). Acidul gamma linolenic al uleiului de canepa (GLA) ajuta la producerea de PGE1.

Studiul a aratat ca femeile cu sindrom premenstrual care au luat 1 gram de acizi grasi care includeau 210 mg de GLA au prezentat o scadere notabila a simptomelor.

Uleiul de canepa ca agent antibacterian

Un studiu efectuat in anul 2017, a scos la iveala faptul ca proprietatile antibacteriene ale uleiului de canepa au inhibat activitatea diferitelor tipuri de bacterii, inclusiv Staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus este o bacterie periculoasa care poate provoca infectii ale pielii, pneumonie si infectii ale pielii, oaselor si ale valvei cardiace.

Uleiul de canepa pentru tratarea inflamatiilor

Un studiu realizat in anul 2011, sugereaza faptul ca adaugarea acizilor grasi omega-3, cum ar fi cei gasiti in uleiul de canepa, in dieta dvs. poate reduce inflamatia. Inflamatia poate contribui la boli precum cancerul si bolile de inima.

Uleiul de canepa este util pentru sistemul nervos

Acizii grasi au un rol deosebit de important in ceea ce mentinerea unei structuri sanatoase a membrelor celulare, in mod deosebit a celulelor neroase. Acestia sunt vitali pentru scutul de mielina, cel care izoleaza celulele nervoase. In ceea ce ii priveste pe copii, acizii grasi omega-3 si omega-6 au un rol deosebit de important cu privire la dezvoltarea sanatoasa a creierului.

Tratament pentru acnee

Un studiu realizat in anul 2014 concluzioneaza ca uleiul de canepa (fitocannabinoid nonpsihotrop canabidiol) este un tratament anti-acneic puternic si potential universal. Studiul afirma ca sunt necesare studii clinice pentru a regla fin modalitati de a profita cel mai bine de beneficiile sale.

Tratament pentru eczeme

Un studiu efectuat in anul 2015 cu privire la renumitul ulei de canepa, a scos in vedenta faptul ca acesta a contribuit serios la ameliorarea simptomelor eczemelor, in cazul participantilor la studiu.

Trtatament pentru psoriazis

Un studiu efectuat in anul 2015 indica faptul ca acizii grasi omega-3, ca supliment nutritiv, pot fi benefici in tratamentul psoriazisului. Studiul sugereaza ca acestia ar trebui utilizati in combinatie cu vitamina D topica, fototerapie cu UVB si retinoizi orali.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute utilizari si beneficii ale uleiului de canepa, deci este usor de inteles de ce este atat de popular.

0 Shares
You May Also Like