La ce se pot folosi uleiurile cosmetice naturale?

0 Shares
0
0
0

În ultima perioadă, produsele naturale au revenit în atenția noastră. Dacă din cele mai vechi timpuri remediile erau bazate doar pe plante și alte produse din grădina Domnului, în ultimul deceniu, produsele chimice, în special din domeniul cosmeticii, încântă utilizatoarele.

Totuși s-a sesizat un nivel crescut al toxicității care nu corespunde cu efectele urmărite de întinerire a pielii sau tratarea bolilor cutanate. Dintre produsele care fac minuni asupra aspectul pielii se numără uleiurile cosmetice naturale.

Magazinul online de produse naturiste Biosano stă la dispoziția publicului larg cu articole naturiste, printre care se regăsește și o gamă variată de uleiuri cosmetice naturale.

Uleiuri cosmetice naturale și la ce se pot folosi?

Ca o mențiune, în ceea ce privește un efect optim, uleiurile cosmetice se aplică pe o piele curată, eventual care nu s-a uscat complet, absorbția fiind favorizată de porii încă deschiși. În caz contrar, impuritățile combinate cu uleiurile pot provoca iritații, acnee sau puncte negre.

Uleiul de argan

Uleiul de argan este poate printre cel mai recunoscut remediu când vine vorba despre boli și probleme ale pielii. Are o acțiune emolientă, fiind bogat în vitamina E, despre care se știe că ajută în regenerarea țesuturilor. Proprietățile ce îți pot crește interesul sunt enunțate în cele ce urmează.

  • Are un efect antioxidant, anti-îmbătrânire, previne ridurile și le estompează pe cele existente.
  • Tratează eczemele, acneea, psoriazisul, acționând în același timp și asupra petelor ulterioare.
  • Are un efect cicatrizant, de aceea este ideal în lupta cu vergeturile.
  • În cazul durerilor reumatice, uleiul de argan este utilizat pentru efectul antiinflamator.

Uleiul de avocado

Uleiul de avocado este o sursă de vitamina A, D, E, hidratând pielea în mod eficient. Mai mult decât atât, este benefic pentru pielea obosită și foarte uscată. Avantajele sunt însă numeroase.

  • Este recomandat pentru îngrijirea pielii sensibile din jurul ochilor și pentru bebeluși.
  • Potasiul ajută la regenerarea celulelor.
  • Ajută în vindecarea arsurilor și rănilor.
  • Previne îmbătrânirea pielii.

Uleiul de jojoba

La fel ca toate uleiurile cosmetice naturale, uleiul de jojoba este non-toxic. Acest lucru înseamnă în mare parte că nu îți va afecta porii și nu va produce iritații. Un lucru mai puțin știut este că are un efect antibacterian, fiind recomandat în tratarea bolilor pielii provocate de către bacterii. Poate fi utilizat și ca demachiant, fiind prietenos cu pielea și ochii. Uleiul de jojoba este apreciat și pentru următoarele aspecte:

  • Este bun pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cele mixte și grase, deoarece controlează secreția de sebum.
  • Este folosit pentru ameliorarea herpesului, ciupercilor, fungilor și negilor.
  • Hrănește și catifelează pielea.
  • Oferă strălucire părului și îl hidratează corespunzător.

Gama de uleiuri naturale cosmetice nu se oprește doar la produsele prezentate. Magazinul online de produse naturiste Biosano stă la dispoziția publicului variat cu o multitudine de variante ale uleiurilor naturale cosmetice și nu numai.

Uleiurile naturale cosmetice prezintă numeroase avantaje pentru ten, piele, păr și unghii. În general, dacă utilizați aceste uleiuri pe piele, acestea ajută la regenerare, hidratare corespunzătoare și menține pielea tânără indiferent de vârstă. Un factor ce determină efectele optime este calitatea. Poți regăsi asemenea produse și alte secrete ale naturii pe Biosano.ro.

0 Shares
You May Also Like
Cum alegi ciorapii compresivi?

FrumuseteCum alegi ciorapii compresivi?

Ciorapii compresivi sunt o soluție eficientă pentru îmbunătățirea circulației sângelui în picioare și pentru reducerea umflăturilor. Acești ciorapi…